sobota, 13 apríl 2024

Líder 1. triedy odmietol postup

V jedenástej časti seriálu, ktorý pripravil Ing. Štefan Tomášik sa dočítame o účinkovaní futbalových klubov z okresu Rožňava v sezóne 2007/2008. V 4. lige pôsobili SP MFK Rožňava a FK Štítnik K. T., v 5. lige FK Krásnohorské. Podhradie a FK Gemerská Hôrka. Komentár uvádza informácie aj o 1. a 2. triede.

Komentár:

Okres Rožňava reprezentovali v 4. futbalovej lige mužstvá Rožňavy a Štítnika K. T. V kádri Rožňavy k veľkým zmenám nedošlo. Došlo k zmene na poste brankára. Po jeseni sa Rožňava nachádzala na štrnástom mieste so ziskom 15 bodov. Doma prehrala trikrát: s Krompachmi, Veľkými Revištiami a Veľkými Kapušanmi. Za zmienenie stoja vysoké prehry v Lastomíre a Buzici 0:7 a aj prehra v Slivníku. Vonku získala jediný bod za remízu v Čiernej n/T. V jarnej časti došlo k posilneniu kádra a zmene na poste trénera. Mužstvo sa zlepšilo. Získalo 24 bodov, čím sa vyhlo záchranárskym prácam. 

Zverejnené v Futbal

Na našom portáli majgemer.sk sme nedávno avizovali podujatie, ktoré v revúckom Dome kultúry je venované známemu majstrovi ľudovej umeleckej kultúry z tohto okresného mesta na strednom Gemeri Pavlovi Ferdinandymu. Od roku 2024 sa venuje výrobe pastierskych palíc, betlehemských kyjakov a ozembuchov zo samorastov. Okrem svojej záľube vo vyhľadávaní samorastov a ich opracovávaní nositeľ výstavky v týchto dňoch chcel predstaviť aj svoju už šiestu publikáciu o svojej tvorbe, ktorú nazval Niečo málo o svadobných čakanoch a fokošoch. Autor pripravuje do tejto série ešte ďalších šesť takýchto prezentácií. Na vernisáži výstavy, ktorú pri tejto príležitosti otvorili vo štvrtok 11. apríla t. r. vo výstavnej miestnosti MsKS v Revúcej, nájde návštevník dostatočné množstvo príkladov aj k tomu, ako sa môže inšpirovať z činnosti revúckeho spoluobčana, sedemdesiatosemročného Pavla Ferdinandyho, ktorý ani na zaslúženom dôchodku nemôže sedieť len tak, hlivejúc s rukami v lone.

Zverejnené v Revúca