sobota, 04 júl 2020 13:51

Objavte banícku minulosť regiónu Gemer aj prostredníctvom Rákošskej Bane Doporučený

Napísal(a) V. Brádňanský
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Pán Viktor Brádňanský  z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Gemer, Rozvojovej agentúry BBSK a o. z. Rákošská cächa v ostatnom čase využíva príležitosť, aby aj prostredníctvom webstránky Maj Gemer infomoval návštevníkov stránky o rôznych podujatiach, ktoré v týchto dňoch organizujú. Tentoraz poslal na našu známu adresu pozvánku, ktorou pozýva na predstavenie ďalšieho nového turistického projektu na Gemeri. Píše: "Tentokrát vyrazíme do Rákošskej Bane, kde si pozrieme novú banícku expozíciu, ktorá doplní produkt s baníckou témou v tomto krásnom regióne. Hovorí o tom aj pripojená pozvánka, na ktorej spoznávame dnes už zamurovaný vchod do pomocnej štôlne v Rákošskej Bani, kde sa aj spomínané stretnutie 7. júla aj uskutoční. Po obhliadke novej expozície je možnosť prejsť si spoločne neďaleký náučný Chodník malých netopierov a navštíviť gotický kostolík v obci Rákoš."

Krátka informácia je ukončená nevšednou udalosťou, ktorá prekvapí možno pozvaných prítomných, keď sa uvádza:  "Príjemný deň uzavrieme ochutnávkou tradičnej baníckej aj gemerskej gastronómie. Z dôvodu naplánovania ochutnávky vás prosím, aby ste tentokrát určite potvrdili svoju účasť na adrese: " čím skôr."

PS MG: Príklad aj pre ostatných, kde sú stále rôzne banícke objekty stále nevyužité, alebo priam ukryté v rozpadávajúcom sa stave na celom území nášho Gemera. Poklona tým, ktorí na banícku minulosť nezabúdajú, ale rôznym spôsobom ju približujú najmä mladej generácii.

(MG od)

Čítať 1900 krát Naposledy zmenené nedeľa, 05 júl 2020 22:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!