sobota, 15 február 2014 11:23

Odišiel človek, ktorý prekypoval aktivitami, životným optimizmom, láskou k prírode a rodnému mestu

Napísal(a) Karol Tomány
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

bolacek-ondrej1aDňa 27.1.2014 nás po dlhej ťažkej chorobe navždy opustil vo veku 59 rokov aktívny člen Gemerského baníckeho spolku Bratstvo v Rožňave Ing. Ondrej Bolaček. Po absolvovaní Baníckej fakulty VŠT Košice nastúpil do zamestnania v Železorudných baniach, závod Nižná Slaná. Počas trvania pracovného pomeru do roku 2009 prešiel rôznymi technickými funkciami. Dlhšiu dobu vykonával funkciu ekonomického námestníka. Aktívne pôsobil aj ako banský záchranár. Pôsobil v rôznych spoločenských organizáciách a jeho najväčšou záľubou bolo jaskyniarstvo. Dlhé roky bol vedúci jaskyniarskej skupiny Speleo Rožňava a členom jaskyniarskej záchrannej služby. Aktívne sa zapájal do verejného života ako volený poslanec Mestského zastupiteľstva v Rožňave, bol predseda finančnej komisie a od roku 2013 ako zástupca primátora mesta. Za jeho konkrétne činy obdržal vyznamenania Za záchranu životov Slovenskej a Maďarskej republiky a bol držiteľom viacerých vyznamenaní a ocenení. 
Členom GBS bol od roku 1999, aktívne sa zapájal do propagácie baníctva, histórie baníctva a záchrany pozostalostí baníckej minulosti. Bol predsedom prípravného výboru 4. Stretnutia banských miest

a obcí Slovenska a pod jeho vedením už s vážne podlomeným zdravím sa uskutočnila aj konferencia k 500. výročiu Rožňavskej Metercie v septembri 2013 v Rožňave. Odišiel človek, ktorý prekypoval aktivitami, životným optimizmom, láskou k prírode a rodnému mestu. 

Česť jeho pamiatke!

 

Čítať 4591 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!