utorok, 26 október 2021 15:39

MAS MALOHONT podporí spracovanie a predaj produktov Doporučený

Napísal(a) Ing. M. Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na podporu spracovania a predaja produktov má MAS MALOHONT vyčlenených 215 000 eur, ktoré sú určené pre poľnohospodárov a spracovateľov potravín. Ak sa chcete o podmienkach získania tejto podpory dozvedieť viac, príďte 2. novembra 2021 na informačný deň k tejto výzve.

Podpora spracovania a predaja produktov

Medzi oprávnené činnosti, ktoré je možné v rámci tejto výzvy podporiť, patrí napríklad výstavba, rekonštrukcia a modernizácia výrobných prevádzok, skladov a predajní

  • poľnohospodárskych a potravinárskych výrobkov, nákup strojov, prístrojov a technológií či špeciálnych automobilov. O podporu vo výške od 10 000 eur do 100 000 eur na jeden projekt sa môžu uchádzať:

fyzické a právnické osoby podnikajúce v oblasti poľnohospodárskej prvovýroby, ako aj spracovania vlastnej produkcie,

fyzické a právnické osoby podnikajúce v oblasti spracovania produktov poľnohospodárskej prvovýroby a/alebo potravinárskej výroby (s výnimkou rybích produktov) v rámci celého rozsahu činností. 

malohont 4.2 úvodná na web 1Viac informácií o výzve nájdete v časti Vyhlásené výzvy.

Od spracovania mäsa, cez výrobu nápojov až po spracovanie medu

Projekty, predložené v rámci výzvy MAS_063/4.2/14, môžu byť zamerané na nasledovné oblasti:

  • Mäsopriemysel, hydinársky priemysel a spracovanie vajec
  • Mliekarenský priemysel a výroba mliečnych výrobkov
  • Mlynský, pekárenský, pečivárenský a cukrovinkársky priemysel
  • Konzervárenský priemysel a mraziarenský priemysel vrátane výroby termosterilizovaných pokrmov, hotových jedál, omáčok, dojčenských výživ, pretlakov, kečupov, džemov a lekvárov a priemysel výroby korenín
  • Cukrovarnícky priemysel, tukový priemysel vrátane spracovania olejnín a strukovín
  • malohont foto 4.2 1Pivovarnícko-sladovnícky priemysel, liehovarnícky priemysel, vinársky priemysel, priemysel nealko nápojov a škrobárenský priemysel
  • Výroba kŕmnych zmesí a ostatné spracovanie alebo uvádzanie na trh neuvedené v predchádzajúcich bodoch, napr. spracovanie medu, spracovanie liečivých rastlín, osív a sadív a pod.

Cieľom je podporiť spracovanie a odbyt poľnohospodárskej a potravinárskej produkcie za účelom zvýšenia jej kvality a podielu na domácom trhu. Zároveň prispieť k výrobnej diverzifikácii miestnych podnikov, a tým aj k zvýšeniu ich konkurencieschopnosti a tvorbe pracovných miest.

 

Do kedy je potrebné predložiť projekt

malohont foto 4.2 2Výzva bude uzavretá 28.1.2022. Vzhľadom na povinné prílohy a procesy spojené s obstarávaním, odporúčame žiadateľom začať s prípravou projektu čo najskôr a nenechávať si ju na poslednú chvíľu.

Informačný deň pre žiadateľov

Neviete, či je výzva vhodná práve pre vás? Nevyznáte sa v podmienkach výzvy alebo máte nejasnosti? V tom prípade vás pozývame na informačný deň. Uskutoční sa v utorok 2. novembra 2021 v Kancelárii MAS v Hrachove. Lektorom bude Ing. Milan Michalička z Trenčína. Počet účastníkov je limitovaný, preto je nutné prihlásiť sa. Všetky potrebné informácie nájdete v priloženej pozvánke. Účasť na informačnom dni k výzvam MAS je bezplatná. Zároveň upozorňujeme účastníkov, že informačný deň bude prebiehať v režime OTP v zmysle platného covid automatu.

malohont foto 4.2 3Uvedená výzva je spolufinancovaná z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka v rámci implementácie stratégie miestneho rozvoja MAS MALOHONT v programovom období 2014 - 2020 pod názvom Srdcom spätí s Malohontom, jeho rozvoj je naším mottom. Vzhľadom na oneskorený rozbeh tohto obdobia, rovnako zameranú výzvu už MAS MALOHONT opätovne vyhlasovať nebude.

Ing. Miroslava Vargová
manažérka MAS MALOHONT

Čítať 798 krát Naposledy zmenené utorok, 26 október 2021 16:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!