pondelok, 03 august 2015 21:20

AUGUST: Top podujatím sú Letavy

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

hn fil na oscara 1aLetný tábor výtvarníkov, nočný prekážkový beh, rómsky festival, otvorenie ďalšej rozhľadne, divadielko pre deti a stretnutia priateľov a známych pri dobrej muzike, divadle, folklóre a miestnych špecialitách počas dní obcí - aj taká je augustová ponuka podujatí.
Už najbližšiu sobotu (08.08.2015) bude veselo v obciach Horné Zahorany a Rimavské Brezovo, ktoré si divadlom, ľudovou hudbou a tancom, ale aj športovými aktivitami a zábavou spestria deň venovaný obci. V ten istý deň sa bude v Lesíku v Rimavských Zalužanoch konať vzduchovkárska súťaž. 

V nedeľu 9. augusta odštartuje na Kokave-Línii už 30. ročník medzinárodného letného tábora výtvarníkov, literatúry, fotografie, divadla, filmu, hudby a tanca, v ktorom budú stovky účastníkov pracovať vo viac ako desiatke tvorivých dielní. Všetky práce z dielní budú spoločne prezentované na nočných vernisážach. Súčasťou programu tábora, ktorý potrvá až do nasledujúcej nedele 16. augusta budú aj rôzne koncerty. 

Uprostred týždňa (13.08.) otvára svoje brány aj kino Rimava v Hnúšti, ktoré tentokrát uvedie životopisnú romantickú drámu Teória všetkého o študentovi kozmológie, ktorý na svojom nemocnom tele nosí jednu

z najmúdrejších hláv, akú kedy ľudstvo poznalo.

Deň obce oslávia aj Hrnčiarske Zalužany, a to v piatok 14. augusta, kedy začína aj trojdňové stretnutie pod Túrničkou na Babinci. Piatkový program bude už tradične patriť divadlu, vatre a voľnej zábave, v sobotu príde na rad tradičná i moderná hudba, tanec a spev. Nebude núdza ani o posedenia pri občerstvení a dobrej nálade. 
O týždeň neskôr (21. - 22.08.) bude obec Kokava nad Rimavicou dejiskom rómskeho festivalu.

V sobotu 22. augusta sa bude zároveň konať aj otvorenie rozhľadne na Laze Slopovo, ku ktorej sa návštevníci dostanú po značených turistických trasách z obcí Klenovec alebo Kokava nad Rimavicou. Atmosféru podujatia spríjemnia heligonkári z Klenovca, ako piloti padákových klzákov, ktorí absolvujú s odvážnymi záujemcami aj tandemové lety. Na svoje si v tento deň prídu aj nadšenci hasičského športu, ktorí zavítajú do obce Rimavské Brezovo, kde sa uskutoční súťaž o Brezovský a Putovný pohár predsedu Dobrovoľného hasičského zboru.
Posledný prázdninový piatok (28.08.) bude patriť najmä deťom. V pesničkovom divadle, ktoré sa odohrá v Hnúšti v kultúrnom dome, im škriatkovia Lolo a Piškót predstavia svojich kamarátov z ríše zvierat a naučia deti nebáť sa ich.
Záver prázdnin bude o výzvach a prekonávaní samých seba. V rekreačnej oblasti Kokava-Línia sa v sobotu 29. augusta uskutoční nočná verzia prekážkového behu v prírode pod názvom Epic Race - Night Vision. Svoje schopnosti a zdatnosti môžu v behu preukázať jednotlivci, dvojice i 5-členné tímy, a to na trase dlhej 5 alebo 10 km s 20 prekážkami, ktoré budú zvýraznené rôznymi svetelnými efektmi. Štartuje sa o 21.00 hod. pri Chate Ipeľ.
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!
Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 2551 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:09

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!