streda, 30 september 2015 17:34

Pestrú ponuku podujatí v októbri otvára divadlo, súťaže vo varení kulinárskych špecialít a výstava drobných zvierat

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

hn divadlo laska aUž vo štvrtok (1.10.2015) si môžete vybrať z dvoch podujatí. Jedným z nich je komorný program o obciach Hrušovo, Striežovce a Ostrany pod názvom Roztratené zrnká, ktorý začína o 18.00 hod. v kultúrnom dome na Teplom Vrchu. Druhou možnosťou je divadelné predstavenie Láááska v Dome kultúry v Hnúšti o 19.00 hod. 

Sobota 3. októbra bude patriť tradičným jedlám. V Hnúšti si prídu na svoje milovníci kapustnice, ale aj dychovej hudby, ktorá bude sprievodnou aktivitou súťaže. Po upršanom predchádzajúcom víkende bola na tento deň preložená aj súťaž vo varení tradičných jedál v obci Kokava nad Rimavicou, ktorá je spojená s kultúrnom programom a posedením pri ľudovej hudbe. Pre turistov je v Utekáči pripravená tradičná túra Utekáčska horská tridsiatka. 

O týždeň neskôr sa v obci Čerenčany koná krajská, oblastná aj miestna výstava drobných zvierat, ktorá bude verejnosti prístupná počas soboty aj nedele (10. - 11.10.). Vystavených bude viac ako 700 čistokrvných drobných zvierat od hydiny, cez králiky až po holuby, ktoré si budú môcť zakúpiť, rovnako ako krmivá a vitamínové doplnky.
Kvôli počasiu sa zmenil aj termín ukončenia jazdeckej sezóny Hubertovou jazdou (10.10.),

ktorá bude zahájená o 11.00 hod. slávnostným nástupom jazdcov na námestí v Rimavskom Brezove. Pre verejnosť sú pripravené zábavné súťaže aj zábava do rána bieleho. 

14 10 2015 baricak hnustaV stredu 14. októbra bude Hnúšťa dejiskom motivačnej prednášky spisovateľa Pavla „Hiraxa“ Baričáka, ktorého slová doplnia spevom a hrou na gitarách Juraj „Ďuri“ Hnilica a Michal Kulich. O deň neskôr zavíta do Hnúšte v rámci svojho turné aj spisovateľ Daniel Hevier, ktorý sa stretne so žiakmi miestnych základných škôl.
Najmenších divákov príde 23. októbra do Hnúšte potešiť pesničkovo-divadelná šou FÍHA tralala a jej rozprávková družina.

MAS mitrovanie 1Záver októbra sa spája aj so symbolickým ukončením pastierskej sezóny, ktoré si v regióne pripomenieme v sobotu 24. októbra podujatím Slovenské mitrovanie. Okrem ukážok prác na salaši, kultúrneho programu, súťaže vo varení, malého jarmoku a výstavy v mlyne, bude súčasťou programu v podvečerných hodinách aj sprievod bačov a valachov s fakľami, ktorý vyvrcholí zábavou pri ľudovej hudbe. 

V tento deň istý deň je dôvod aj na inú oslavu, a tou je 45. výročie založenia Folklórneho súboru Kokavan, ktorý ho oslávi galaprogramom v miestnom Dome kultúry.
Na programe Kina Rimava v Hnúšti sú tento mesiac dva filmy. Vo štvrtok 8. októbra to bude romantická komédia V Kráľových záhradách a v utorok 27. októbra je vyhradený pre akčný sci-fi film Rezistencia.
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 3059 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:35

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!