utorok, 02 september 2014 17:10

Podujatím mesiaca september v Malohonte sú cyklistické preteky

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rimavska cyklopreteky1aOkrem pretekov sú na programe septembrových podujatí pripravené pokračujúce oslavy výročia SNP, hasičská súťaž, dni obce, slivkové hody, výstava plodov jesene i kulinárska súťaž v pečení aj jedení toční.

 

Už zajtra (03.09.2014) pokračujú oslavy 70. výročia Slovenského národného povstania spomienkovým podujatím v Hnúšti pri pamätníku SNP na námestí, kde po 11.00 hod. prebehnú ukážky bojovej výstroje a streľba z historických zbraní. Vo výstavnej miestnosti Domu kultúry bude možné obdivovať diela hnúšťanského rodáka a účastníka SNP Jána Paľa.

 

V sobotu 06.09. sa v Utekáči pri rovnakej príležitosti uskutoční okrem pietnej spomienky pri pomníku padlých aj turistický pochod na Drahovú ku kaplnke, kde  čakajú na návštevníkov ukážky bojov v podaní klubu vojenskej histórie, vatra a posedenie pri tónoch heligóniek.

 

V ten istý deň (06.09.) sa v obci Rimavské Zalužany v Lesíku koná už 10. ročník hasičskej súťaže Memoriál Milana Haviernika, ktorý je spojený s kultúrnym programom, veselicou a výstavou fotografií DHZ. 


 

O týždeň neskôr si obec Hrachovo pripomenie 661. výročie prvej písomnej zmienky. Piatok 12. septembra bude patriť slávnostnému zastupiteľstvu, na ktorom budú

udelené ocenenia.

 

Druhý deň odštartuje športovým dopoludním a vyvrcholí kultúrnym popoludním.

 

V sobotu 13.09. sa okrem toho koná aj otvorenie Pamätnej izby Učenej spoločnosti malohontskej v Nižnom Skálniku a stretnutie rodákov na Šoltýske.

 

Trasa cyklistických pretekov Teatro Okolo Malohontu povedie v nedeľu 14.09. viacerými obcami regiónu MAS MALOHONT. Cestní cyklisti, amatérski i licencovaní pretekári si zmerajú sily na 99 km dlhej trati s prevýšením 1 500 m a so 4 horskými prémiami. Štart je na hlavnom námestí v Rimavskej Sobote o 10.30 hod. Atmosféru skutočných cyklistických pretekov so sprievodnými vozidlami a všetkým, čo k tomu patrí, môžete zažiť priamo v obciach, ktorými budú cyklisti postupne prechádzať.4.

 

Po úspešnom minulom ročníku sa v sobotu 20. septembra bude pri mlyne vo Veľkých Teriakovciach variť slivkový lekvár. Nebude chýbať ani ochutnávka lekváru, slivkové knedle, pirohy či palacinky a o dobrú náladu pri slivkových dobrotách sa postarajú heligonkári a ľudová hudba z Hriňovej. Na druhý deň bude plodom jesene bude venovaná aj výstava v Nižnom Skálniku pod názvom Čo sa nám urodilo.

 

Poslednú septembrovú sobotu (27.09.) si prídu na svoje hlavne milovníci toční (pozn. zemiakových placiek, báb a pod.), nakoľko v Utekáči na futbalovom ihrisku sa už po štvrtýkrát stretnú 4-členné družstvá, ktoré budú súťažiť v čistení a rajbaní zemiakov, v pečení i jedení toční. Účasť družstiev je možné nahlásiť do 24.09. na obecnom úrade - 047/451 4131.

 

V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame. Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete na web stránke MAS v Kalendári podujatí 2014.

Čítať 3447 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!