piatok, 31 máj 2019 19:22

Vodiči hasičskej techniky absolvovali v Rožňave psychologické vyšetrenie spojené s testami

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na základe požiadaviek z Dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) z okresov Rožňava a Revúca, tajomník Územnej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR (ÚzO DPO SR) v Rožňave Mgr. Michal Terrai v spolupráci s Psychologickým centrom PhDr. Miroslavy Herákovej z Košíc, zorganizoval dňa 28. 5. 2019 v zasadačke OR HaZZ v Rožňave psychologické vyšetrenie spojené s testami. Vyšetrenie vykonali PhDr. Miroslava Heráková a Mgr. Zuzana Krafčíková. Tohoto vyšetrenia sa zúčastnilo spolu 16 vodičov – dobrovoľných hasičov z obcí Betliar (RV) 1, Gemerská Hôrka (RV) 2, Gemerská Poloma (RV) 1, Hrhov (RV) 2, Jablonov nad Turňou (RV) 1, Jelšava (RA) 1, Lubeník (RA) 1, Nižná Slaná (RV) 2, Rakovnica (RV) 1, Rejdová (RV) 2 a Rudná (RV) 1.

Všetci vodiči pristupovali k vyšetreniu zodpovedne. Po vyhodnotení vyšetrení pani doktorka Herákova posúdila, že všetci prítomní vodiči sú spôsobilí viesť vozidlá s právom prednostnej jazdy. 

Podľa zákona 8/2009 o cestnej premávke musia vodiči vozidiel s právom prednostnej jazdy, teda aj vodiči hasičskej techniky (aj vodiči Dobrovoľných hasičských zborov) s výstražným znamením, absolvovať psychologické vyšetrenie. Pravidelné psychologické vyšetrenia je potrebné absolvovať každých 5 rokov. Nad 65 rokov každé dva roky. Psychologickým vyšetrením sa posudzuje psychologická spôsobilosť. Psychicky spôsobilý je ten, kto spĺňa minimálnu úroveň psychickej spôsobilosti na vedenie motorových vozidiel.

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 2322 krát Naposledy zmenené pondelok, 03 jún 2019 23:52

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!