sobota, 04 január 2020 15:53

Poďakovanie za pozornosť v uplynulom roku vám patrí aj od stránky Maj Gemer Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Na prahu nového roku 2020 Na prahu nového roku 2020 MG

Milí návštevníci stránky Maj Gemer,  

Tak ako všetci, aj ja som sa po roku rozlúčil so starým rokom, plným rôznorodých prekvapení. Chcem vás všetkých pozdraviť na úplnom začiatku nového roka 2020, aj keď prešlo iba pár dní od môjho  pobytu v nemocnici, kde som bol operovaný. Dokonca som využil príležitosť naživo vidieť moju operáciu na obrazovke. Bol to úžasný pohľad mať možnosť sledovať zručnosť skutočných profesionálov a spontánne som sa poďakoval všetkým prítomným na sále. Po týždni som sa vrátil do domáceho liečenia a každým dňom sa cítim lepšie. Moja vďaka patrí lekárom a sestričkám, s ďalším personálom na oddelení.  

 Teraz niekoľko slov na adresu tých, ktorí našli v stránke Maj Gemer dobrého spoločníka, ktorému sa mohli so všeličím zdôveriť v podobe príspevku, alebo sa oboznámiť s tými najnovšími, čo napísali iní. Mnohí ste sa mi za to, že som vám ich sprostredkoval, alebo umožnil uverejniť, poďakovali počas roka, alebo na jeho záver. Všetci ste mi tým spôsobili úprimnú radosť, hoci sa našli i takí, ktorí použili neprívetivý slovník a predstavili sa ako málo chápaví k tomu, čo mojou stránkou svojim rodákom či krajanom chcem sprostredkovať. Ale nevzdávam sa a za svojím cieľom pôjdem aj v roku 2020.  

Vážení priatelia,  

v uplynulom roku som bol potešený prírastkom nových autorov, ktorí si Maj Gemer obľúbili a napísali niekoľko zaujímavých informácií aj zo svojho okolia. Ďakujem im a očakávam, že sa stanú pravidelnými prispievateľmi a obohatia obsah stránky zaujímavými rukopismi. Verím, že pribudnú k nim ďalší, hoci sú stále vzácnejší i na Gemeri.   

Žiaľ, ani autorov našej stránky neobchádzajú nešťastia. V priebehu roka sme sa navždy rozlúčili s jedným z najplodnejších, ktorý nám zanechal vzácne spomienky na svoj banícky život, hoci nepochádzal z Gemera, ale zo Šariša. Bol to Ing. Marián Slavkay. Mal však vrúcny vzťah ku Gemeru, ku ktorému priľnula i jeho najbližšia rodina. Jednej z nich pomohol osvetliť jej tragický koniec spred 75 rokov.  

V týchto dňoch sa vraciam aj k príjemnejším údajom. Tie sú spojené s čítanosťou príspevkov, ktoré obohatili stránku v priebehu roka. Overil som si, že takým bol príspevok, ktorého autorom bol pán Martin Gallík, ktorý svojím zaujímavým spôsobom prispel k stému výročiu skončenia prvej svetovej vojny. Využil pri tomto spomienky bývalých vojakov pochádzajúcich z obce Vlachovo. Ani ďalšie príspevky príliš nezaostali za ním. Len dokázali, že stránka si plní svoje poslanie a medzi návštevníkmi má svoju obľúbenosť. Ohlasy má aj u našich susedov, o čom svedčia pravidelné odkazy smerujúce k autorom príspevkov dokonca i spoza hraníc.  

Mnohí naši autori, ktorí si svoje predpoklady overovali na stránke Maj Gemer teraz pokračujú už na svojich stránkach, alebo na sociálnych sieťach. Držím im palce, aby sa im darilo.  

Uplynulý rok som vďaka bohatosti i kvalite uverejnených príspevkov obdržal od Košického samosprávneho kraja cenu Srdce na dlani. Veľký podiel na tom majú všetci spoluautori, ktorí od začiatku vzniku stránky uverejňujú svoje články bez nároku na honorár, čiže ako dobrovoľníci. Som im za to povďačný a verím, že takto budú pokračovať i naďalej.  

Milí čitatelia a prispievatelia,  

na prahu nového roka 2020 prijmite odo mňa poďakovanie za vernosť ku stránke Maj Gemer, ktorú ste prejavili rôznym spôsobom. Veľmi si túto vernosť vážim a sľubujem vám, že spravím všetko pre to, aby si našla v novom roku verného spojenca pri spoznávaní histórie i súčasnosti nášho krásneho regiónu i jeho obyvateľov. Želám vám tiež, aby sa vám darilo v dobrom zdraví prežiť v tomto roku nielen priaznivé zážitky, ale vedeli ste prekonávať i menšie či väčšie nezdary.

Váš

Ondrej Doboš

MAJ GEMER 

 

Kontakt:

 

Čítať 1705 krát Naposledy zmenené nedeľa, 05 január 2020 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!