utorok, 29 jún 2021 11:08

Hviezdne štvrtky na Gemeri od 1. júla Doporučený

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Letné kino vo hvezdárni - júl/august 2021, Lesná 1, RožňavaLetné kino je v tomto roku už po dvanástykrát súčasťou ponuky rožňavskej hvezdárne. Fanúšikom strieborného plátna prinesie prírodné kino neopakovateľnú atmosféru priamo pod holým nebom.
Premietanie pod hviezdnou oblohou v Rožňave organizuje Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Počas letných prázdnin ponúkne návštevníkom opäť jedinečné spojenie - možnosť sledovať hviezdy na filmovom plátne a zároveň pozorovať nočnú oblohu s odborným výkladom astronóma. Letné kino si návštevníci budú môcť vychutnať v areáli hvezdárne na Lesnej ulici v Rožňave.
„Už tradične, každý júlový aj augustový štvrtok si návštevníci vychutnajú filmové novinky aj overené kinohity. Ponuka je pestrá a my veríme, že si so sebou odnesú príjemné zážitky. Skladbou programu sa snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov. Prvé tohtoročné premietanie vychádza práve na 1. júla.

rv letne kino lesna jul 2021 A3 apollo webV prvý prádzninový deň ponúkneme návštevníkom rodinný animovaný film Minna a továreň na sny,” uviedla riaditeľka GOS Helena Novotná.

Ďalšia projekcia sa bude konať v utorok 6. júla, kedy sa mesto Rožňava symbolicky stane súčasťou otváracieho ceremoniálu filmového festivalu v Cannes. Diváci po prvýkrát v histórii uvidia v rovnakom čase film, ktorý otvorí slávnostný ceremoniál prestížneho filmového festivalu na Francúzskej riviére. Na striebornom plátne sa predstaví najnovšia snímka režiséra Leosa Caraxa – muzikál Annette plný vášne, lásky a slávy.

Ďalší program bude pokračovať tradične štvrtkovým premietaním 8. júla akčnou komédiou Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn, 15. júla životopisnou česko-slovenskou drámou Šarlatán.

Vo štvrtok 22. júla je pripravený akčný thriller Ava: Bez súcitu a na záver 29. júla romantická komédia Vieš udržať tajomstvo?

dom tradicnej kultury logoPremietanie sa začne vždy po zotmení, teda v júli o 21.00 hod. a v auguste od 20.30 hod. v rožňavskej hvezdárni (Lesná 1, Rožňava). Stačí si vziať deky, repelenty a vychutnať si obľúbené filmy pod hviezdami. Premietanie filmov v letnom kine bude prebiehať v súlade s aktuálnymi opatreniami na zamedzenie šírenia pandémie.
Podrobnosti o ďalšom programe a aktuálne informácie na fb.me/kino.apollo.roznava.
Vstupné je 2 €

 

Anežka Kleinová

 

Čítať 729 krát Naposledy zmenené utorok, 29 jún 2021 11:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!