utorok, 13 júl 2021 19:53

DEDIČSTVO INŠPIRUJE 2021 – Remeselnícke tábory v Dome tradičnej kultúry Gemera Doporučený

Napísal(a) V. Munková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Kultúrne zariadenia Košického samosprávneho kraja pripravili pre deti pestrú ponuku letných táborov, vďaka ktorým sa počas prázdnin nudiť nebudú. Vybrať si môžu z ponuky 18 letných táborov v 31 turnusoch.
Tematické tábory pripravilo aj župné Gemerské osvetové stredisko (GOS). Deti sa ešte stále môžu prihlasovať na niektorý zo štyroch turnusov remeselníckeho tábora. Prebiehať bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera v Rožňave.
Po veľmi úspešnej vlaňajšej skúsenosti prídu vďaka spolupráci s Remeselníckym inkubátorom do Gemerského osvetového strediska remeselníci z celého Košického kraja učiť deti tajom tradičných postupov. 

2021 07 12 remeselnicky tabor 2021 plagat„Sme veľmi radi, že sa tento model osvedčil a v letnom tábore opäť budú skúsení remeselníci priúčať svojmu remeslu mladšie ročníky. Verím, že aj vďaka takýmto aktivitám tradičné remeslá, ako výroba keramiky, plstenie, či drevorezba z nášho kraja nevymizne,“ pozýva riaditeľka GOS Helena Novotná a dodáva: „Ak si myslíte, že ručná práca, práca s prírodným materiálom a využívanie tradičných techník je pre vaše deti to pravé, ste na správnej adrese. Deti s odbornými lektormi a remeselníkmi vytvárajú v tábore jeden tím, spoločne tvoria, vyrábajú jedinečné a originálne výrobky inšpirované dedičstvom našich predkov."

Tábory organizuje Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v súlade s opatreniami na zamedzenie šírenia pandémie COVID-19.

Letný remeselnícky tábor z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia v rámci projektu Dedičstvo inšpiruje.

Termíny: 12. – 16. júla, 2. – 6. augusta logo dtk
                19. – 23. júla, 9. – 13. augusta

Čas: denne od 7:30 do 16:00
Miesto: Dom tradičnej kultúry Gemera, Betliarska 8, Rožňava
Max. počet účastníkov: 20 v skupine vo veku od 7 do 14 rokov
Účastnícky poplatok: 100,- €/5 dní (v cene je práca lektorov, pedagogický dozor, materiál, pracovné pomôcky, obed, drobné občerstvenie, pitný režim, certifikát)

Valéria Munková

 

Čítať 772 krát Naposledy zmenené pondelok, 19 júl 2021 18:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!