sobota, 17 september 2022 17:57

Hasiči hasičom v Banskej Bystrici Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Po dvoch rokoch prestávky sa v netradičnom jesennom termíne dňa 16. septembra 2022 v aule Slovenskej zdravotníckej univerzity v Banskej Bystrici zorganizovalo už 8-krát podujatie pod názvom Hasiči hasičom. Táto akcia, ktorej organizátorom je Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici a Krajská organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany v Banskej Bystrici a v tomto roku aj spoluorganizátorom Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici a Mesto Banská Bystrica, je ojedinelým podujatím tohto druhu na Slovensku. Na tomto podujatí sa oceňujú rovnako profesionálni, ale aj dobrovoľní hasiči.
V tomto roku to bolo o to slávnostnejšie, že sme sa mohli stretnúť po dvoch rokoch, ale aj preto, že si pripomíname 20. výročie nadobudnutia účinnosti zákona o Hasičskom a záchrannom zbore, ktorý tvoria príslušníci v služobnom pomere, ako aj 100. výročie vzniku Zemskej hasičskej jednoty na Slovensku.

Úvod patril tradične hudbe Ministerstva vnútra SR, ktorá zahrala hymnu, po nej privítali prítomných moderátori večera a pozvaní hostia. Nastal okamih oceňovania. Oceňovalo sa v kategóriách:

- Zásahová činnosť – hasičský čin kolektívu,
- Preventívno-výchovné pôsobenie – jednotlivci,
- Preventívno-výchovné pôsobenie – kolektív,
- Významný prínos v oblasti ochrany pred požiarmi.

Nominanti za okres Revúca boli Hasičská stanica v Tornali a DHZO Gemerská Ves v kategórii Zásahová činnosť – hasičský čin kolektívu za zásah pri veternej smršti v obci Gemerská Ves, kde bolo poškodených 8 rodinných domov. Cenu si prevzali príslušníci z Hasičskej stanici v Tornali a za DHZO Gemerská Ves cenu prevzal predseda Územnej organizácie DPO SR v Revúcej Ján Melicher.

Na záver boli odovzdané aj Medaily svätého Floriána pre vybraných členov DPO SR banskobystrického kraja. Za okres Revúca bol ocenený starší inšpektor Karol Karáto z DHZ Rákoš.

Bolo to krásne sviatočné popoludnie, kde sa stretlo množstvo priateľov – hasičov.

 

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 506 krát Naposledy zmenené nedeľa, 18 september 2022 14:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!