utorok, 17 január 2023 13:21

Návraty k Betlehemskému svetlu 2022 Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Betlehemské svetlo je jedným z najkrajších symbolov pokoja, nádeje a mieru. Práve v adventnom čase, ktorý sprevádzajú skracujúce sa dni, vydáva jasné posolstvo o tom, ako aj drobný plamienok dokáže prežiariť tmu.

V tomto roku (2022) už po 33-krát štvrtý adventný víkend patril distribúcii Betlehemského svetla na Slovensku. Dobrovoľní hasiči z Jelšavy nesmeli pri tejto distribúcii chýbať.
V sobotu 17. decembra 2022 sme na stanici v Plešivci z vlaku GEMERAN prevzali od skautov plamienok svetla, aby sme potešili obyvateľov nášho mesta, ale aj obyvateľov z okolitých obcí.
Cestou domov sme svetlo odovzdali členom Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) v Hucíne.
Prvá cesta v Jelšave viedla ku seniorom do Zariadenia opatrovateľskej služby, kde sa plamienok rozhorel v spoločenskej miestnosti pri vianočnom stromčeku. Nechali sme pre všetkých ubytovaných malý darček – anjela.

Na Hasičskú zbrojnicu si svetielko prišli prevziať aj dobrovoľní hasiči z Muráňa, ktorí ho po ceste odovzdali dobrovoľným hasičom z Revúčky. V nedeľu 18. 12. pokračovala cesta Betlehemského svetla do katolíckych kostolov v Muránskej Dlhej Lúke, Muráni a v Muránskej Lehote.

V Jelšave sme sa presunuli pred mestský úrad a sochu sv. Floriána, kde si mohli obyvatelia prísť po svetlo.

Tak ako každý rok, aj v tomto roku pani Margita Mladšia z Revúckej Lehoty si odpálila Betlehemské svetlo a distribuovala ho ďalej, nielen obyvateľom obce, ale v nedeľu 18. 12. ho odovzdala aj v rímskokatolíckom kostole v Chyžnom.

Jelšavskí hasiči v nedeľu zavítali tiež do rímskokatolíckeho kostola v Jelšave, kde odovzdali Betlehemské svetlo a rozsvietili plamienkom pripravené sviečky.

Svetlo nesie posolstvo pokoja, lásky, mieru, jednoty – spoločné univerzálne hodnoty vlastné ľuďom bez ohľadu na to, akého sú vierovyznania, ku ktorej cirkvi sa hlásia alebo sú bez vyznania.

Dúfam, že toto drobné svetlo prinesie, respektíve prinieslo pokoj a nádej do všetkých rodín a životov!

 

Gabriela Jakubecová

 od-majgemer-info-.jpg

Čítať 408 krát Naposledy zmenené utorok, 17 január 2023 16:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!