Vytlačiť túto stránku
piatok, 24 marec 2023 13:58

Deti navštívili jelšavskú hasičskú zbrojnicu Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Marec je aj mesiac požiarnej ochrany, kedy navštevujú jelšavskú hasičskú zbrojnicu deti z miestnych škôl. Nebolo to inak ani tento rok.
Dňa 14. marca žiaci a študenti Špeciálnej základnej školy (ŠZŠ) zavítali medzi jelšavských dobrovoľných hasičov vo dvoch skupinách. Prvá skupina boli žiaci 1. – 6. ročníka a druhá skupina 7. a 8. ročníka a študenti praktickej školy.
Zopakovali sme si potrebné telefónne čísla, ako správne ohlasovať požiar a mimoriadnu udalosť. Ukázali sme, akú výstroj využívajú hasiči pri zásahoch, aké prostriedky máme v CAS 15 IVECO DAILY a CAS 32 T 815. Záver patril skladaniu puzzle – vystrojeného hasiča.
Žiaci nám doniesli aj výkresy, s ktorými sa ŠZŠ v Jelšave zapojí do výtvarnej súťaže HASIČ – ŠPORTOVEC. Prvej skupine sme odovzdali pexeso s hasičskými autami.
Dúfame, že si deti odniesli zaujímavé poznatky, ktoré využijú v živote.

jel ŠZŠ 1V stredu 22. marca 2023 na Hasičskú zbrojnicu v Jelšave zavítali žiaci 7. A a 8. A zo Základnej školy (ZŠ).

V oboch skupinách patril úvod telefónnym číslam potrebných ku ohlasovaniu rôznych situácií. Žiaci si prezreli techniku, výstroj hasiča. Vyskúšali si, aký je ťažký kôš s hadicou, ktorý hasič nesie do zásahu, vyskúšali si prilbu a zásahový kabát.

Po teórii nastal čas na trocha praxe. Žiaci vyskladali puzzle – hasičov, vyskúšali si rozhadzovanie a skladanie hadice a hod granátom.

Bolo to príjemné predpoludnie bohaté na informácie a skúsenosti, snáď pre všetkých žiakov.

 

Gabriela Jakubecová

 

Čítať 471 krát Naposledy zmenené piatok, 24 marec 2023 20:47