štvrtok, 03 november 2016 13:54

V novembri vás potešia filmy, divadlá aj koncerty

Napísal(a) Mirka Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V novembri 2016 sa môžete tešiť na zimný filmový festival v Hnúšti, kurzy ovocinárstva v Babinci, divadelné predstavenie v Rimavskej Sobote, galaprogram FS Vepor v Klenovci, koncert v Kokave nad Rimavicou či na muzikál v Revúcej.

V hlavnej úlohe film

Prvú novembrovú sobotu (05.11.206) zavíta do Hnúšte zimný filmový festival Snow Film Fest, ktorý prinesie do Kina Rimava 6 špičkových filmov o extrémnom lyžovaní, zimnom lezení, snowboardingu, snow-kitingu a ďalších zimných radovánkach.
Deň filmu a divadla v Klenovci (16.11.) venovaný prezentácii animovaných filmov z tvorivých dielní a divadelnému predstaveniu bude tento rok doplnený aj o výstavu fotografií v rámci súťaže Malohont mojimi očami.

Železní hasiči
V sobotu 5. novembra bude obec Kružno miestom konania súťaže Železný hasič, v ktorej si zmerajú sily jednotlivci v kategóriách muži a ženy bez rozdielu veku a výkonnosti na trati s rôznymi prekážkami a úlohami. Štart prvého pretekára začína o 10:00 hod. na dolnom ihrisku.

O tradičnom ovocinárstve
V obci Babinec bude prebiehať víkend venovaný ovocinárstvu. V sobotu 5. novembra v rámci kurzu Tradičné ovocinárstvo bude reč o význame tradičného ovocinárstva v extenzívnych sadoch a o výsledkoch stručného mapovania starých odrôd ovocia v Malohonte. Teoreticky aj prakticky sa zoznámite s výsadbou drevín a so založením sadu, ako aj so starostlivosťou o strom od jeho zasadenia až po starobu. Workshop, ktorý sa bude konať na druhý deň (06.11.), bude zameraný na údržbu a záchranu starých ovocných stromov a podá odpovede na otázky, prečo a ako ich chrániť, ako ich správne rezať a ošetrovať, ako zbierať vrúble a prečo znovu zakladať takéto extenzívne sady. Bude sa sadiť, ošetrovať a diskutovať, pričom oba workshopy povedie známy ovocinár a lektor Ľudovít Vašš z Bošáce.

Skvelé divadelné predstavenie i muzikál
Skvelé divadelné predstavenie Štyri dohody, ktoré môžete vidieť 7. novembra na doskách Domu kultúry v Rimavskej Sobote, odhaľuje zdroj obmedzujúcich názorov, ktoré pripravujú človeka o radosť a vedú k zbytočnému utrpeniu. V hlavnej úlohe tohto predstavenia si zahrá Jaroslav Dušek, ktorý cez monológ postupne vysvetľuje všetky štyri dohody - neprehrešujte sa slovom, neberte si nič osobne, nevytvárajte si žiadne domnienky a robte všetko, ako najlepšie dokážete.
Životný príbeh legendárnej mexickej maliarky Fridy Kahlo plný vášne, lásky, humoru, podmanivej hudby, hýrivých kostýmov a tanca môžete zažiť na vlastnej koži 16. novembra v Dome kultúry v Revúcej. Muzikál FRIDA Maľovať a milovať je muzikál s pôvodnou tvorbou hudobného skladateľa Rudolfa Geriho a autora libreta a textov piesní Daniela Heviera, v réžii Karola Vosátka.

Oslava folklóru
Obec Klenovec bude 11. novembra dejiskom oslavy folklóru, a to 45. výročia vzniku Folklórneho súboru Vepor, ktorý si ho pripomenie slávnostným galaprogramom pod názvom Koť sa Kľenovšaňe... Rovnaký program čaká na verejnosť, hostí a bývalých členov súboru aj v sobotu 12. novembra.

Koncerty modernej i vážnej hudby
Pre milovníkov krásnej hudby je v utorok 8. novembra určená pozvánka na koncert dvoch známych osobností hudobného života, violončelistu Jozefa Podhoranského a klaviristu Ivana Gajana. Počas koncertu s názvom Violončelové drobnosti majstrov si v divadelnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote vypočujete skladby od takých hudobných velikánov ako Čajkovskij, Rubinštejn, Rachmaninov a iní.
V Kokave nad Rimavicou odohrá v sobotu 12. novembra svoj koncert Samuel Tomeček, ktorý odštartoval svoju spevácku kariéru v roku 2004 účasťou v speváckej súťaži Slovensko hľadá superstar.
Posledný novembrový pondelok (28.11.) bude v Rimavskej Sobote patriť koncertu známej maďarskej speváčky Zsuzsa Koncz.

Besedy so spisovateľom
Hnúšťanská knižnica bude v utorok 15. novembra hostiť slovenského spisovateľa Jozefa Banáša. Beseda s ním začína o 15:00 hod. a neskôr o 16:30 hod. pokračuje v miestnej knižnici v Kokave nad Rimavicou.

V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne a jeho okolí, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí na web stránke turistického sprievodcu regiónom Malohont: www.regionmalohont.sk.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!

Ing. Miroslava Vargová
manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 2673 krát Naposledy zmenené štvrtok, 03 november 2016 14:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!