streda, 12 december 2018 16:14

VIANOČNÝ KONCERT ZUŠ REVÚCA 2018 - KTO TAM NEBOL, NECH BANUJE! Doporučený

Napísal(a) Juraj Genčanský
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Tradičný vianočný koncert Základnej umeleckej školy v Revúcej, ktorý sa uskutočnil dňa 11.12.2018, sa tentoraz začal skutočne zimnou atmosférou. Predstavenie odštartoval Mikuláš, ktorého v tomto období je možné stretnúť doslova na každom podujatí, na každom kroku, jednoducho číha za každými dverami. Aj tu – prišiel do plnej sály Domu kultúry v Revúcej a svojím mikulášskym zvoncom odštartoval koncert vybraných žiakov školy.

Fiú, fiú, fiú, zimný vietor fúka,
kto sa bojí guľovačky,
nech zostane dnuká...!

Po otvorení opony sa na divákov vyvalila zimná atmosféra, keď šantiace deti v zasneženej krajine veselo vyvádzali – guľovali sa, korčuľovali, lyžovali... Potom objavili jediné svietiace okienko (ako Janko s Marienkou...) a za ním žiakov – malých koncertných umelcov, ktorí predvádzali svoj zuškársky koncert. Bol skvelý a deti pod oknom stále lákalo vyskúšať si to s nimi.

Takéto dve línie sa počas večera striedali a diváci mohli v koncertom programe vidieť a počuť výborných hráčov na sólové nástroje, ako aj spevákov sólistov, či v duetách. Šikovné slečny z tanečného odboru zasa ponúkli tance v snovej zimnej nálade. Originálny námet priniesli žiaci literárno-dramatického odboru v scénke Ako sa vianočka dala poistiť proti pripáleniu a snehobiela zimná scenéria na javisku bola dielom učiteliek a ich pomocníkov z výtvarného odboru ZUŠ.

V programovom bulletine ku koncertu sme našli aj recept na prípravu takéhoto príjemného školského predstavenia, nuž vám ho bez autorizácie ponúkame:

Vianočka dobrej nálady

Počet porcií: každý sa nasýti. Čas prípravy: 60 minút. Čo potrebujeme: všetky noty, vybrané hudobné nástroje, niekoľko párov šikovných rúk, usilovnosť, trpezlivosť, lásku, pozornosť, úsmev a dobré slovo.

Postup: Najprv vezmeme noty, jednotlivé hudobné nástroje a šikovné ruky, a s poriadnou dávkou usilovnosti trpezlivo vypracujeme základný korpus, ktorý budeme neskôr potrebovať. Medzitým nezabudneme nachystať milé slová a úsmevy na konečné ozdobenie. Keď máme všetko starostlivo pripravené, na nejaké teplé miesto s láskou usadíme všetkých budúcich konzumentov a môžeme začať. Základný korpus rozdelíme na jednotlivé úhľadné rovnaké dieliky, ktoré potom pomaly a s citom postupne opatrne navzájom prepletáme. Občas pridáme dávku milého slova, trochu úsmevu a za neustálej pozornosti láskavých konzumentov prekladáme potleskom. Keď je všetko hotové, uložíme do vopred pripraveného vyhriateho srdiečka. Necháme pôsobiť, a potom vždy, keď máme chuť, po kúskoch odkrajujeme a pochutnávame si pre dobrú náladu svoju i našich blízkych.

V mene spoluorganizátorov ďakujeme revúckej ZUŠ-ke za túto hudobno-herecko-výtvarno-tanečnú vianočnú maškrtu a už sa tešíme na budúcu... Kto tam nebol, nech tam (o rok) letí!

Text: Juraj Genčanský, MsKS Revúca
Foto: Peter Poboček

 

Čítať 3551 krát Naposledy zmenené štvrtok, 13 december 2018 11:17

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!