piatok, 03 máj 2019 11:47

Obnova knižničného fondu v Obecnej knižnici v Gemerskej Polome Doporučený

Napísal(a) dc
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

„Do knižnice za pohodou a poznaním“ je názov projektu Obecnej knižnice, ktorý je realizovaný z dotácie z Fondu na podporu umenia v roku 2018 a s finančnou spoluúčasťou obce Gemerská Poloma. Projekt je určený všetkým vekovým kategóriám – používateľom súčasným i potenciálnym.
Stáročia zmenili výzor knihy, ale sotva zmenili jej podstatu, sprevádza nás životom od najranejšieho bytia. Najskôr nás oslovujú len obrázky a vymýšľame si podľa nich rôzne príbehy, potom sa začneme kamarátiť s písmenkami, ktoré postupne spájame, vzniknú slová, neskôr nám ani vety nerobia problém – až nakoniec vieme čítať text. Takto jednoducho môžeme opísať začiatok kamarátstva s knihou. Buď si ju zamilujeme, alebo...

fpu logo 1agp s mamickou PB284834 1A ako je to u nás v Polome? V našej Obecnej knižnici v Gemerskej Polome sú čitatelia, ktorí pravidelne čítajú a dajú dobré tipy na knižné novinky. Vždy očakávajú, kedy už konečne môžu v nových knihách objaviť nový príbeh, či použiť a zužitkovať novú informáciu, alebo len tak si listovať, možno s vnučkou vrátiť sa späť v čase.

Tráviť neobyčajnú hodinu literárnej výchovy v knižnici je nezvyčajné, ale ako sa ukázalo, nielen zaujímavé, ale i účinné. Žiaci zistili, že s knihou strávený čas vôbec nie je nudný ani márny. Ich zvedavosť, ako nám kniha môže pomôcť, či zabaviť a ešte k tomu pokiaľ je novučičko voňavá im ukázať novú cestu ich vlastného poznania – ja a kniha... Objavili knižné novinky hodné ich veku, čítali si v nich a ostatných informovali o ich obsahu. 

dc

 

Čítať 1600 krát Naposledy zmenené nedeľa, 05 máj 2019 11:48

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!