streda, 04 september 2019 15:54

Do rožňavskej knižnice príde slovenská spisovateľka Silvia Bystričanová Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Slovenskú spisovateľku a autorku úspešných románov Silviu Bystričanovú privíta Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v priestoroch na Lipovej ul. č. 3 v stredu 11. septembra 2019 o 16:30 hod. Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre III, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.
Tvorba Silvie Bystričanovej je inšpiratívna a motivačná. Prostredníctvom vtipu a životného štýlu literárnych postáv v nej čitatelia objavia chuť zmeniť vlastný život, prípadne naň pozerať "inými" očami. „Narodila som sa v znamení Vodnára a rodičia chceli, aby som bola učiteľka.

2019 09 11 BystričanováPoslúchla som a 15 rokov v školstve na mne nezanechalo žiadne viditeľné stopy devastácie,“ prezradila o sebe autorka a dodala: „V roku 1999 som prežila klinickú smrť. Hraním osudu som sa dostala k homeopatii a fytoterapii, spomalila som a konečne som si našla čas aj na písanie poviedok a textov piesní. Mám rada kaviarenských povaľačov čítajúcich dobré knihy a na svahu ma v zime uvidíte len vtedy, keď vymyslia lyže na opätkoch.“

"Každý deň má niekto narodeniny, každý deň máme dôvod na oslavu života.“ To je životný postoj Silvie Bystričanovej, rodáčky z Detvy, ktorá si svojím debutovým románom, s názvom Každý deň má niekto narodeniny, splnila dávny sen. Napísala knihu a vložila do nej kus seba. A možno práve preto jej priniesla úspech a uznanie. Hlavná hrdinka Nina nájde  po rozpade vzťahu  odvahu otvoriť si vlastnú čajovňu a popritom čelí najrôznejším životným skúškam.

Knihy sú primárne určené ženám, ale našli si k nim cestu aj zrelí muži, ktorí oceňujú predovšetkým humor.

Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre III. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Viac možností dozvedieť sa o živote a diele pozvanej spisovateľky sa môžete dozvedieť priamo od nej, ak prídete v uvedený termín do priestorov Knižnice Pavla Dobšinského na Lipovú ulicu č. 3 v Rožňave.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1174 krát Naposledy zmenené sobota, 07 september 2019 08:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!