streda, 06 november 2019 10:45

„Tradície inšpirujú inovácie“. Objavujeme čaro Gemera Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja realizuje v okolí budovy knižnice zážitkovo-informačnú záhradu Objavujeme čaro Gemera. Projekt je realizovaný s finančnou podporou Košického samosprávneho kraja v rámci programu Terra Incognita. Je jedným zo šiestich projektov realizovaných v rámci výzvy programu Terra Incognita „Tradície inšpirujú inovácie“.
Víťazné projekty reprezentujú rôzne oblasti kultúrnej ponuky. V rámci krajského dotačného programu mohol jeden projekt získať finančnú podporu maximálne 20 000 eur. Sprostredkovateľským orgánom výzvy je Agentúra na podporu regionálneho rozvoja, n. o.

Jednou z inštitúcií, ktorá získala finančné prostriedky na realizáciu projektu Objavujeme čaro Gemera, je aj Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave. Výsledkom projektu bude Zážitkovo-informačná záhrada, ktorá bude miestom netradičného získavania informácií a zábavného trávenia voľného času pre mladú generáciu i širokú verejnosť. Je navrhnutá v spolupráci s partnermi – Gemerské osvetové stredisko a Gymnázium Pavla Jozefa Šafárika tak, aby umožnila návštevníkom získať interaktívnou formou informácie z regiónu.

Obnova záhrady zahŕňa vybudovanie chodníka, osadenie informačných interaktívnych tabúľ a lavičiek pre oddych.

Informačné panely budú v troch jazykových mutáciách (v slovenskom, maďarskom a v anglickom jazyku), ktoré umožnia získať informácie a kontakty aj zahraničným návštevníkom nášho mesta.

rv zahrada 2   rv zahrada 3   rv zahrada 4   rv zahrada 5

 

Zrealizovaná zážitkovo-informačná záhrada bude dostupná pre žiakov, študentov i pre širokú verejnosť.

V záhrade bude možný voľný samostatný pohyb, realizácia rôznych vzdelávacích a zábavných aktivít.

V kombinácii dostupnej literatúry, či už absenčnej alebo prezenčnej, v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, pôjde tak o netradičný spôsob spoznávania regiónu Gemer. Jej sprístupnenie je plánované v posledný kalendárny mesiac roku 2019. Presný termín širokej verejnosti bude včas zverejnený.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 984 krát Naposledy zmenené sobota, 09 november 2019 09:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!