sobota, 05 september 2020 19:24

Viete, že pod Stolicou leží jedna dedina? Pozrime sa na chvíľu, čo tam Rejdovci robia Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Pod Stolicou leži jedna dedyna. Titulok z plagáta, ktorý v auguste tohto roku zvolával rodákov, alebo milovníkov folklóru na hornom Gemeri do jeho centra – ako hlavný organizátor Obec Rejdová a OZ Hôra Rejdová. Keďže tohto roku z dôvodu šírenia koronavírusu sa pozastavili v období leta všetky kultúrne slávnosti, a tým aj Gemerské folklórne slávnosti, ktorý si tento rok mohli zapísať 48. ročník, uskutočnila sa spomínaná akcia dňa 21. augusta so začiatkom o 18-ej hodine na námestí v tejto obci.
V rámci programu uvideli prítomní vystúpenie účastníkov letného muzikantského tábora, ale tiež uvedenie publikácie rodáka Rejdovej Ing. Ondreja Kračúna „Majáles a staré časy“. Na pripravenom pódiu sa predstavili divákom FS Dubina z Rožňavy a domáca folklórna skupina z Rejdovej, ktorá uviedla nové programové číslo v rámci projektu FPU. Predstavil sa tiež Marek Dovalovský s prezentáciou parobských kožúškov, ktoré reprezentujú domácich majstrov rôznych remesiel.

Všetko toto zachytil svojím fotoaparátom náš známy pán Peter Poboček, ktorý napriek svojmu veku neváhal prísť na toto pekné podujatie do Rejdovej až z Revúcej. A teraz sa prostredníctvom neho dozviete, čo všetko Rejdovci robia. Pre seba i pre folklór. Zaujímaví to ľudia. Zrejme viacerých z nich poznáte. 

MG od

Foto: Peter Poboček

 

Čítať 1125 krát Naposledy zmenené nedeľa, 06 september 2020 08:21

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!