utorok, 27 júl 2021 11:32

Akvizícia knižničného fondu pre knižnicu Gemersko-malohontského múzea Doporučený

Napísal(a) Mgr. I. Krnáčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Knižnica Gemersko-malohontského múzea získala v rokoch 2020 – 2021 dotáciu na nákup literatúry. Dotáciu formou grantom podporeného projektu poskytol Fond na podporu umenia na nákup aktuálnej odbornej, vedeckej a regionálnej literatúry. Nákup literatúry bol realizovaný v súlade s odborným zameraním a špecializáciou knižnice múzea, prioritne z nasledovných vedných odborov: archeológia, história, etnológia, romológia, dejiny výtvarného umenia, muzeológia a regionálna literatúra Gemera a Malohontu. Pri absencii štátnej vedeckej knižnice v našom regióne knižnica múzea plní i funkciu vedeckej a akademickej knižnice. Nákup literatúry sme zrealizovali do príručnej knižnice múzea, hlavne prostredníctvom regionálnych kníhkupectiev v Rimavskej Sobote: Tatiana Kršková KnihArt Revúca – prevádzka Rimavská Sobota a Kníhkupectvo LIBRO, s. r. o. Rimavská Sobota.

rs akvizícia knižničného fondu 1 1Výber literatúry zabezpečili, v spolupráci s knihovníčkou, odborní zamestnanci múzea: etnologička a riaditeľka múzea PhDr. Oľga Bodorová, archeológ PhDr. Alexander Botoš, historička PhDr. Éva Kerényi, PhD., etnologička a romologička Mgr. Ľudmila Pulišová, muzeológ RNDr. Ján Aláč a historička umenia Mgr. Angelika Kolár.

Knižnica Gemersko-malohontského múzea uchováva nielen historickú literatúru. Jej súčasťou je i príručný knižný fond. Tvorí ho priebežne dopĺňaná súčasná odborná literatúra z geológie, paleontológie, biológie, archeológie, histórie, etnológie, romológie, rs akvizícia knižničného fondu 2 1dejín výtvarného umenia a regionálna literatúra Gemera-Malohontu. Fond tvoria neperiodické i periodické publikácie a taktiež audio-vizuálne a elektronické informačné pramene. Knižnica poskytuje svojim návštevníkom i prístup k elektronickým databázam SUWECO GALE.

Účelom realizácie projektu bolo rozšírenie a skvalitnenie knižnično-informačných služieb, poskytovaných širokej čitateľskej verejnosti.

fond u logo 1Nákup literatúry z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Fond na podporu umenia je hlavným partnerom projektu.

Mgr. Iveta Krnáčová
(knihovníčka GMM)

 

Čítať 708 krát Naposledy zmenené streda, 28 júl 2021 13:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!