štvrtok, 04 november 2021 09:47

Perly poznania s úsmevom, ktorý spája - Tajomstvá v literatúre IV. Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja, pripravila v rámci projektu Tajomstvá v literatúre IV. pre verejnosť literárno-vedomostnú súťaž Perly poznania. V piatok 5.11.2021 sa v popoludňajších hodinách uskutoční vyhodnotenie súťaže a workshop pre verejnosť s lektorkou Danielou Milánovou pod názvom „Farebná harmónia – maľovanie mandál“. Projekt z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.
Knižnica ako inštitúcia, ktorá má vplyv na širokú verejnosť, dokáže svojou činnosťou pomôcť bežnému človeku nájsť svoj osobný mier v dnešných pohnutých časoch.
Literárno-vedomostná súťaž „Perly poznania“ podporuje čítanie v každom veku, chce zvýšiť informovanosť o slovenskú literárnu tvorbu a prostredníctvom netradičných a kreatívnych foriem práce s knihou vytvára pozitívny vzťah ku knihe.

rv gkpd mandaly GKPD„V súčasnej situácii je dôležité nájsť aj pozitívne stránky života. Prostredníctvom aktivít dávame za cieľ poukázať na možnosti, ktoré ponúka práca s literatúrou, a ako vedomosti a techniky získané z kníh aplikovať v praktickom každodennom živote,“ povedala odborná pracovníčka knižnice Tímea Bagačková Zollerová. „Potešilo nás, že čitatelia si na túto súťaž už zvykli a dokonca sa aj sami prihlasujú. Spropagovali sme to aj on-line prostredníctvom sociálnych sietí a zareagovali ako deti, tak aj dospelí. Na workshope, ktorý bude viesť Daniela Milánová, sa súťažiaci i verejnosť dozvedia niečo o mandalách, o ich vplyve, ako i o význame jednotlivých farieb, ktoré majú veľký vplyv v našom živote,“ dodala pracovníčka knižnice.

Daniela Milánová, ktorá bude lektorkou podujatia, sa venuje mandalám, farbám, ale i bylinkám a štúdiu prírodných múdrostí predkov. Život vníma cez situácie farieb a to jej pomáha spoznávať ho.

Záverečné vyhodnotenie súťaže, ako aj workshop pre verejnosť s lektorkou Danielou Milánovou sa uskutočni 5.11.2021 v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová 3. Projekt Tajomstvá v literatúre a súťaž Perly poznania z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk, ktorý je hlavným partnerom projektu.

Tatiana Bachňáková
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

 

Čítať 752 krát Naposledy zmenené štvrtok, 04 november 2021 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!