streda, 25 máj 2022 15:26

Zahraj sa so sysľom * Tvorivá dielňa pre rodiny s deťmi Doporučený

Napísal(a) M. Oštrom Mareková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Rimavská Sobota, 20. 05. 2022 - Gemersko-malohontské múzeum pripravilo pre rodiny s deťmi tvorivú dielňu, počas ktorej si zhotovia pohyblivú hračku v podobe sysľa vykúkajúceho z nory. Tvorivá dielňa sa uskutoční 29. mája 2022 (nedeľa) o 14.00 hod. Vstupné je 2€.
Cieľom tvorivej dielne je ponúknuť rodinám priestor pre trávenie voľného času v historických priestoroch múzea a zároveň hravou formou vzdelávať a prezentovať zbierkové predmety. Témou tvorivej dielne je drobný hlodavec syseľ pasienkový a jeho podzemná nora.
V stálej expozícii múzea si návštevníci v sprievode lektorky vypočujú výklad zameraný na obyvateľov biotopu kultúrna step. Pre tento biotop sú charakteristické živočíchy, ktoré sú viac-menej prispôsobené životu v bezprostrednej blízkosti človeka, napr. hrdlička záhradná, lastovička obyčajná, sova plamienka driemavá, z cicavcov zajac poľný a tiež chránený syseľ pasienkový.

Počas tvorivej dielne si deti spolu s rodičmi vyrobia pohyblivú hračku v podobe sysľa. Používať sa budú ekologické, recyklovateľné materiály. V závere dielne čakajú pre návštevníkov aj hravé úlohy, pri ktorých využijú vlastnoručne vyrobenú hračku.

Mgr. Martina Oštrom Mareková

 

Čítať 564 krát

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!