utorok, 07 jún 2022 16:53

„Nerušte ma, čítam!“ Rozprávky, neplechy, zápletky, slávne príbehy, nové objavy... Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Mesto Rožňava a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja pripravili na deň 9. jún 2022 pod záštitou primátora mesta Michala Domika pre deti základných škôl verejné čítanie rozprávkových kníh pod názvom „Nerušte ma, čítam!“. 

V čase od 9:30 do 13:00 hod. na malom pódiu budú čítať úryvky z rôznych rozprávkových kníh nielen deti, ale aj predstavitelia kultúrneho a spoločenského života.

Čítanie kníh je jednou z foriem, ako rozvíjať osobnosť dieťaťa. Viesť deti už odmala k čítaniu je veľmi dôležité. Rozvíja sa fantázia a slovná zásoba, ktorá je potrebná v každodennom živote.

„Čítanie na verejnosti – otvorenom priestranstve priamo na námestí sa nám osvedčilo. Deti sú spontánne, radi odpovedajú na rôzne otázky a čítajú do mikrofónu,“ povedala riaditeľka knižnice Iveta Kyselová a dodala: „Veríme, že po dlhšej odmlke nám tento rok vyjde počasie a že spoločne budeme pri tom objavovať nekonečný svet fantázie.“

Čo môže generácia súčasných rodičov a starých rodičov urobiť, aby deti pochopili, že v živote je potrebné vziať do rúk aj knihu? „Nevzdávať sa a čítať im doslova od narodenia. Už malé bábätká sú schopné vnímať hlas a hovorené slovo,“ povedali pracovníčky knižnice, ktoré, ako babky, s tým majú osobné skúsenosti. 

Pozývame všetkých milovníkov rozprávkových kníh vo štvrtok 9. júna 2022 na Námestie baníkov v Rožňave – malé pódium v čase od 9:30 do 13:00 hod. na podujatie pre deti i dospelých pod názvom  Nerušte ma, čítam, nad ktorým záštitu prevzal primátor mesta Michal Domik.






Tatiana Bachňáková

Čítať 666 krát Naposledy zmenené streda, 08 jún 2022 15:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!