pondelok, 11 júl 2022 16:59

Zázračná ríša bábok a rozprávok v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave Doporučený

Napísal(a) M. Venenyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Divadlo rozprávok-Meseszínház v Rožňave v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja a s mestom Rožňava otvorilo k 25. výročiu založenia divadla jubilejnú výstavu pod názvom Zázračná ríša bábok a rozprávok v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Počas trvania výstavy sme pre návštevníkov pripravili aj zaujímavé sprievodné podujatia, na ktorých sa zabavia a budú mať možnosť nahliadnuť do zákutia magického rozprávkového sveta bábok.
Milovníci rozprávok každej vekovej kategórie sa budú môcť zúčastniť komentovanej prehliadky výstavy, ktorá bude spojená s ľudovými detskými hrami, riekankami a pesničkami. Spestrením bude interaktívny kútik, kde si všetci záujemcovia na vlastnej koži vyskúšajú hru s bábkami. Pre tých najmenších sú pripravené aj maľovánky z rozprávkového predstavenia indiánskej rozprávky Kojot tancujúci s hviezdami.

Každý z nás si pamätá, ako sme sa v detstve hrávali s hračkami, ktoré vďaka fantázii ožívali, a tým nás prenášali do čarovného sveta rozprávok. Jubilejnú výstavu si detskí aj dospelí záujemcovia môžu pozrieť do 31. augusta 2022.

Podujatie finančne podporilo mesto Rožňava.

Tešíme sa na Vašu návštevu!

Mgr. Mária Venenyová – manažérka kultúry

 

Čítať 637 krát Naposledy zmenené utorok, 12 júl 2022 15:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!