štvrtok, 15 september 2022 17:59

Stodvadsiate piate výročie narodenia spisovateľa Zoltána Fábryho Doporučený

Napísal(a) M. Venenyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, SNM – Múzeum kultúry Maďarov na Slovensku a OZ Tradície a hodnoty Vás srdečne pozývajú na otvorenie dočasnej výstavy Zoltána Fábryho s názvom Vox Humana z príležitosti 125. výročia narodenia spisovateľa. Vernisáž výstavy sa uskutoční dňa 22. septembra 2022 o 16.00 hod. v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave, na Námestí baníkov 25.
Pred 125 rokmi sa začal život Zoltána Fábryho v Štósi. Vďaka svojmu pevnému charakteru a lojalite voči tomuto miestu sa ešte za života stal jedným z intelektuálnych vodcov Maďarov na Slovensku. Výstava prezentuje život a dielo Zoltána Fábryho, „spisovateľa, estéta, kritika, antifašistu a hlásnika vox humana, zástancu práv maďarskej menšiny na Slovensku, usilujúceho sa o rozvoj jej kultúry a literatúry, človeka s prorockými schopnosťami a silným pocitom životného poslania“ (Zoltán Szászi – spoluzhotoviteľ katalógu k výstave).

2022 09 22 Vernisáž 22. septembra SJNávštevníci Galérie Baníckeho múzea v Rožňave si budú môcť výstavu vychutnať od 23. septembra 2022 do 4. novembra 2022.

 

Mgr. Mária Venenyová – manažérka kultúry

 

Čítať 449 krát Naposledy zmenené nedeľa, 18 september 2022 14:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!