Vytlačiť túto stránku
pondelok, 19 september 2022 17:10

Zažite unikátne saxofónové kvarteto v Andrássyho obrazárni Doporučený

Napísal(a) M. Venenyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Hudobné centrum v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave, kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja, Vás pozývajú v rámci Medzinárodného hudobného festivalu Pro Musica Nostra Gömöriensi 2022 na koncert saxofónového kvarteta Pressburg Saxophone Quartet. Podujatie sa uskutoční dňa 6. 10. 2022 o 18.00 hod. v Andrássyho obrazárni, Lipová 122, Krásnohorské Podhradie.
Festival Pro Musica Nostra je medzinárodný hudobný festival, ktorý sa každoročne koná vo vybraných historických pamiatkach jednotlivých regiónov na Slovensku. Cieľom festivalu je prezentácia klasickej hudby na špičkovej interpretačnej úrovni a sprostredkovanie jedinečného vizuálneho zážitku v priestoroch historických pamiatok. Pro Musica Nostra prinavracia hudobný život na miesta, kde ho publikum v minulosti bežne vyhľadávalo.


2022 09 30 Pro musica Gemer 2022 6 (1)Tohtoročná edícia festivalu sa uskutoční v miestach Košického a Banskobystrického kraja: Rimavské Brezovo, Štítnik, Rožňava, Ochtiná, Kyjatice, Kraskovo, Krásnohorské Podhradie. Banícke múzeum v Rožňave poskytne priestory Andrássyho obrazárne pre prezentáciu klasickej hudby unikátneho saxofónového kvarteta. Pressburg Saxophone Quartet sa špecializuje najmä na autentickú interpretáciu klasickej hudby a hudobného žánru ragtime v aranžmánoch pre štyri saxofóny. V tento večer zažijete okrem klasickej hudby aj predstavenie ako z roku 1916. Pressburg Saxophone Quartet predstaví v prvej polovici koncertu klasickú hudbu od obdobia klasicizmu až po súčasnosť. Premietať sa bude aj nemá groteska so živým hudobným sprievodom saxofónového kvarteta. Pre divákov to bude výnimočný hudobný a vizuálny zážitok.

Účinkujúci: PRESSBURG SAXOPHONE QUARTET – Andrei Simančuk soprán, altsaxofón, Silvia Macejová altsaxofón, Ján Gašpárek tenorsaxofón, Ladislav Fančovič barytónsaxofón, aranžmány.

Festival sa koná pod záštitou predsedu Košického samosprávneho kraja. Zmena programu a účinkujúcich vyhradená. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal, alebo priamo u nás v Baníckom múzeu v Rožňave. Viac informácií nájdete na našom webe www.banmuz.sk.

 

Mgr. Mária Venenyová

 

 

Čítať 418 krát Naposledy zmenené utorok, 20 september 2022 08:33