Vytlačiť túto stránku
sobota, 05 november 2022 13:34

Prezentácia zbierkových predmetov fondov História I., Národopis a Výtvarné umenie v Baníckom múzeu Doporučený

Napísal(a) G. Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s Mestom Rožňava, organizuje v rámci projektu Interaktívne potulky vo fondoch Baníckeho múzea v Rožňave, podujatie s názvom Prezentácia zbierkových predmetov fondov História I., Národopis a Výtvarné umenie, ktoré sa uskutoční počas novembra v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave. Súčasťou podujatia budú odborné prednášky z histórie, národopisu a výtvarného umenia.
Dňa 7.11.2022 o 9:00 hod. sa uskutoční komentovaná prehliadka výstavy historických pohľadníc mesta Rožňava - Pozdrav z Rožňavy, s autorkou výstavy Mgr. Sylviou Holečkovou, zameraná na pestrosť a rôznorodosť historických pohľadníc mesta Rožňava, s dôrazom na pohľadnice vydané do roku 1945.


2022 11 07 Názov Interaktívne potulky vo fondoch Baníckeho múzea v Rožňave (2)Dňa 14. 11. 2022 o 9:00 hod. sa uskutoční prednáška o ručnom spracovaní vlny s Mgr. Barborou Šumskou, v rámci ktorej návštevníkom predstaví spracovanie vlny od surovej nastrihanej ovčej vlny, cez jej čistenie, česanie, spriadanie a súkanie až po hotový výrobok. Prednáška zároveň predstaví rôzne textilné techniky súvisiace s vlnou so zameraním na plstenie a splsťovanie.

Dňa 21. 11. 2022 o 9:00 hod. bude pre všetkých záujemcov pripravená prednáška s Mgr. Evou Lázárovou o Andrássyho obrazárni v Krásnohorskom Podhradí, o jej histórii a účeloch jej využitia v súčasnosti.

Workshopy ku všetkým vyššie spomenutým podujatiam odborne aj organizačne zabezpečí Mgr. Gabriella Badin. Účastníci podujatí si budú môcť vyskúšať výrobu pohľadníc, ozdobných plstených brošní a vyšívanie ručníka.

Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný. Cieľovou skupinou vzdelávacej aktivity sú seniori. Časový rozsah každej aktivity je približne 90 minút. Vstup pre verejnosť je voľný. Miesto konania: Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25, Rožňava.

Projekt finančne podporilo Mesto Rožňava.

Tešíme sa na Vašu návštevu!

 

Kontakt: Mgr. Gabriella Badin

 

Čítať 389 krát Naposledy zmenené sobota, 05 november 2022 13:53