streda, 16 november 2022 11:59

Detský folklórny festival Gemerská podkovička bude v Kultúrnom dome v Revúcej Doporučený

Napísal(a) S. Zvarová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemersko-malohontské osvetové stredisko – kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja, v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Revúcej Vás pozývajú na detský folklórny festival Gemerská podkovička. Program pre verejnosť pod názvom Od nás pre vás sa uskutoční v Kultúrnom dome v Revúcej, v piatok 18.11.2022 od 17:00 hod. V programe sa predstavia detské folklórne súbory Hájiček, Hájik, Lieskovček z Rimavskej Soboty, Mladosť z Klenovca, Čížiček z Tisovca, Lykovček z Revúcej. Hosťom podujatia je Detský folklórny súbor Podpoľanček z Detvy.
Pre účastníkov festivalu – účinkujúce DFS sú pripravené sprievodné vzdelávacie aktivity, a to tanečné dielne s lektormi Mgr. art. Lenka Šútorová-Konečná z Centra tradičnej kultúry v Myjave,

2022 11 18 Gemerská podkovička 2022(15)Mgr. Danka Rusinová, vedúca DFS Podpoľanček z Detvy, Mgr. Stanislava Zvarová z GMOS v Rimavskej Sobote, spevácka dielňa ľudových piesní z Novohradu s lektorkou Mgr. Dankou Sihelskou z Poltára, speváčkou SĽUK-u, hudobná dielňa – prezentácia hudobného nástroja heligónka s lektorom Jánom Kožiakom, heligonkárom z FS Vepor z Klenovca. Výstavu ľudového odevu zo stredného Gemera – príprava Ing. Alena Ďurkovičová z Revúcej.

Súčasťou podujatia bude aj pietny akt venovaný spomienke Mgr. Eve Skalskej, zakladateľke Folklórneho súboru Lykovec v Revúcej.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Veríme, že prídete od 17:00 hodiny podporiť mladých talentovaných muzikantov, tanečníkov, spevákov, prezentujúcich našu ľudovú kultúru. Vstupné na program je dobrovoľné.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Tešíme sa na Vás!

 

Stanislava Zvarová,
odborná pracovníčka pre folklór GMOS

 

Čítať 499 krát Naposledy zmenené streda, 16 november 2022 18:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!