Vytlačiť túto stránku
streda, 07 december 2022 10:43

Dolina z Gemerskej Polomy prišla na folklórny festival do Rožnavy s vojakmi Doporučený

Napísal(a) MG od, pP
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

 

Festival autentického gemerského folklóru, ktorý rožňavskí organizátori nazvali už po 27-krát ako Rok na Gemeri, navštívili mnohí nadšenci gemerského folklóru. Tento ojedinelý zimný festival zvykov a obyčají sa konal 23. – 26. novembra 2022 v Dome tradičnej kultúry Gemera a v divadelnej sále OKC v Rožňave a veľa milovníkov tradičného umenia sa po dvoch rokoch odmlčania, zapríčinenom coronavírusom, ktorý v tom čase u nás "šarapatil", opäť dočkalo svojho obľúbeného festivalu.

Náš spolupracovík pán Peter Poboček sa tohto roku zameral na vystúpenie jedného z najlepších folklórnych súborov – FS Dolina z Gemerskej Polomy. Ich vystúpenie zvečnil do podoby videa, a tak aj návštevníci našej stránky si niektoré časti môžu pozrieť „na živo“. Išlo o výnimočný program, ktorý Polomci pripravili k ukončeniu prvej i druhej svetovej vojny.

 

Prvá časť galaprogramu POLOMCI. „Každá doba má svoju módu, každá móda má svoju dobu, každý človek nesie v sebe dobu, v ktorej žije. Nesie ju vo svojej pamäti každá generácia ľudí, ktorá ju prežila rôznym spôsobom aj v podobe nenápadných hrdinov,“ uvádza autor programu Vladimír Vnenčák. Výročný program Život ľudský gemerský uviedla folklórna skupina Dolina z Gemerskej Polomy pri príležitosti svojho 25. jubilea.

 

 

Čítať 472 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 december 2022 12:22