Vytlačiť túto stránku
streda, 22 február 2023 20:20

Náučno-vzdelávací seminár pre študentov k výstave Tí, ktorí (ne)prežili Doporučený

Napísal(a) M. Venenyová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

,,Prečo oni?“
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s Múzeom a Kultúrnym centrom južného Zemplína v Trebišove predstavilo výstavu pod názvom Tí, ktorí (ne)prežili. Výstava je zameraná na tematiku holokaustu v našich dejinách, obohatená o dobové poznatky rožňavskej židovskej komunity.
Jedným z našich sprievodných podujatí k autentickej výstave je zážitkový seminár určený pre študentov SŠ v rozsahu 45 – 90 min. Študentov čakajú tematické skupinové i individuálne aktivity, diskusie smerované k uchopeniu problematiky holokaustu, antisemitizmu... Okrem iného študenti môžu priamo nahliadnuť počas seminára do repliky deportačného vozňa, rovnako ako spoznať príbehy preživších žien a dievčat z východného Slovenska, ktoré boli prevezené do vyhladzovacieho tábora Osvienčim.

2023 05 15 Tí ktorí neprežili Plagát 2"Veríme, že prostredníctvom osvetovej a vzdelávacej činnosti, ktorú sme pripravili pre študentov, vzdávame úctu všetkým obetiam druhej svetovej vojny. Zážitkový seminár je posolstvom pre ďalšie generácie, ktoré odmietajú tragickú históriu holokaustu opakovať,“ uviedla Mgr. Kristína Pakesová, PhD, realizátorka náučno-vzdelávacieho seminára.

Záujem zúčastniť sa na podujatí je potrebné nahlásiť vopred, keďže počet účastníkov je limitovaný. Cieľová skupina vzdelávacej aktivity sú žiaci stredných škôl.

Časový rozsah aktivity: 45 – 90 min. (po dohode) v čase od 8.00 do 15.00 hod.
Trvanie aktivity: od 1.3.2023 do 12.5.2023.

Cena vzdelávacej aktivity je 1 euro na žiaka.
Miesto konania: Banícke múzeum v Rožňave – Galéria Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25, 048 01 Rožňava.
Tešíme sa na Vašu návštevu!

Kontakt:
Mgr. Kristína Pakesová, PhD.

Mgr. Mária Venenyová – manažérka kultúry

 

Čítať 336 krát Naposledy zmenené streda, 22 február 2023 22:09