Vytlačiť túto stránku
streda, 10 máj 2023 21:17

PREČO JE ROZPRÁVKA DÔLEŽITÁ * Úvaha po detskom divadelnom predstavení Divadla Actores z Rožňavy Doporučený

Napísal(a) MsKS v Revúcej
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

... pre dieťa – podľa rodičov:
• „Je to veľmi dôležité pre ich osobnostný, duševný rozvoj. Rozvoj intelektu, sebadôvery, istoty a pod.“
• „Určite to pomáha formovať osobnosť dieťaťa a všetci predsa chceme, aby z našich detí vyrástli empatickí, milí a kultivovaní ľudia.“
• „Dieťa sa rozvíja po všetkých stránkach, hlavne zdravá sebaúcta a sebavedomie sú kľúčom k celoživotnému osobnostnému rastu.“
• „Môžu pritom zažiť dobrodružstvá, ale tiež sa rozvíja ich schopnosť empatie.“
• „Rozprávky rozvíjajú citovú stránku dieťaťa, vcítiť sa, stotožniť sa s hrdinami...“
• „Rozprávky vytvárajú zmysel pre spravodlivosť.“
• „Rozprávky rozvíjajú citové prežívanie dieťaťa.“
 

Na niekoľkých momentkách Petra Pobočeka z divadelnej rozprávky PREŠIBANÝ KOCÚR V ČIŽMÁCH v MsDK v Revúcej je zjavný aj ďalší hlboký zmysel rozprávok – aj dospelí sa na chvíľu vracajú do detstva, a tak isto lepšie chápu svet svojich milovaných detí.

Originálne detské divadelné predstavenie Divadla Actores z Rožňavy zažilo revúcke publikum v rámci programu Mesta kultúry Revúca uplynulú nedeľu 7. mája 2023 popoludní.

ra kocur v cizmach 02 10

„Hercom sa podarilo dokonale vtiahnuť do deja aj tých najmenších divákov. Dôkazom toho bolo, že počas predstavenia v takmer plnej sále revúckeho kultúrneho domu nikto nevyrušoval. Na záver po búrlivom potlesku mnohé deti uvítali možnosť odfotiť sa s Prešibaným kocúrom a ostatnými hlavnými postavami,“ zhodnotila predstavenie produkčná Mesta kultúry Revúca, Janka Kročková.

Predstavenie Divadla ACTORES sa uskutočnilo v rámci projektu PREPNI NA REVÚCU Mesta kultúry 2022, ktorý finančne podporil Fond na podporu kultúry MK SR.

 

Zdroj: MsKS v Revúcej

 

Čítať 295 krát Naposledy zmenené štvrtok, 11 máj 2023 11:51