×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/film/expedicia
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/film/expedicia
piatok, 10 júl 2015 18:07

GOS pripravilo ANIMOsCOOL, projekt ktorý je venovaný letnej škole animovaného filmu

Napísal(a) A.K.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv animoscool aGemerské osvetové stredisko (GOS) v Rožňave a filmový klub Gemerfilm pripravili v termíne 27. až 31. júla 2015 (pondelok – piatok) pre záujemcov 2. ročník letnej filmovej školy so zameraním na animáciu. Pod vedením skúsených lektorov si účastníci dielne pozrú ukážky významných animovaných filmov, naučia sa pripraviť scenár, vyskúšajú si rôzne techniky animácie – plôškovú, kreslenú, plastelínovú, kriedovú a vytvoria animovaný hudobný klip.
„Lektormi budú vynikajúci výtvarníci a pedagógovia Ivan a Tomáš Čepkovci z Košíc, ktorí k animovanej tvorbe vedú v záujmových umeleckých krúžkoch deti už od 10 rokov až po stredoškolákov – študentov umeleckých škôl,“ uvádza riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „deti a mladí ľudia pod ich vedením získavajú najvyššie ocenenia na krajskej súťaži Cineama, ktorú každoročne organizujeme, ale aj na celoslovenskej úrovni tejto prehliadky amatérskej filmovej tvorby. Účastníkom minulého ročníka filmovej školy sa podarilo vytvoriť spoločnými silami animovaný film Cirkus Rožňava, ktorý získal na celoštátnej súťaži CINEAMA 2. miesto.“
Zaujímavou možnosťou určite bude naučiť sa v tejto neformálnej a kreatívnej prázdninovej škole aj

úpravu obrázkov v grafickom editore, nahrávanie ruchov, montáž filmov. Zábavnou a hravou formou už za týždeň vznikne krátky animovaný filmový klip, ktorý uvedieme v piatok 31. júla 2015 v átriu Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava). Hudbu ku klipu nahrala populárna rožňavská dievčenská kapela Mixtape, ktorá zároveň vystúpi so svojím repertoárom. 
Projekt je určený pre tvorivých záujemcov všetkých vekových kategórií (od 10 rokov), konať sa bude v priestoroch Domu tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) každý deň od 8.00 do 16.00 hod. 

Poplatok: 50 € / zľava pre ďalšieho člena rodiny 50% (v cene je školné, materiál, obed a pitný režim)
Počet účastníkov je limitovaný! Termín na prihlásenie: 20. 7. 2015
Prihlášky a info: Anežka Kleinová, , 0905 919 431, www.gos.sk, fb.me/gos.roznava

 

 

Čítať 2599 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!