×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/film/banik
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/film/banik
pondelok, 29 jún 2015 19:03

Hviezdne štvrtky pod hviezdnou oblohou v Rožňave na hvezdárni už siedmykrát

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv hviezdne kinoUž o niekoľko dní, keď vypuknú letné prázdniny, opäť otvorí svoju bránu pre filmových nadšencov rožňavská hvezdáreň. 
"Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení – rožňavskej hvezdárni – pripravilo už siedmykrát ponuku letnej zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich, proste oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta," pozýva riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje: „naším záujmom je, aby mládež počas letných prázdnin mala možnosť zmysluplne tráviť voľný čas. Hvezdáreň nad mestom je miesto, kam možno vyjsť na príjemnú podvečernú prechádzku s priateľmi aj so štvornohým miláčikom a spojiť filmovú zábavu s pozorovaním letnej oblohy. A nezaskočí nás už ani nepriaznivé počasie, keďže v takom prípade sa môžeme presunúť do vynovených priestorov Domu tradičnej kultúry Gemera (GOS, Betliarska 8)." 
Pracovníci GOS okrem odborného výkladu k astronomickým úkazom, v spolupráci s filmovým klubom Gemerfilm, pripravili stretnutia s hviezdami filmového plátna. Na spríjemnenie a skrátenie času potrebného na prestriedanie návštevníkov hvezdárne v kupole vybrali hviezdnu ponuku filmov.
„Skladbou programu sa

vždy snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov, takže tentokrát začneme animovaným rodinným fimom Ja, zloduch 2 (2. 7.), ktorý je predchodcom v premiére očakávaného filmu o Mimoňoch.

Pokračujeme akčnou komédiou britsko-americkej produkcie Charlie Mortdecai (9. 7.) s hviezdym obsadením," hovorí dom tradicnej kultury logoAnežka Kleinová (GOS) a pokračuje: „ďalší júlový večer rozhorúči romantických Päťdesiat odtieňov sivej (16. 7.) - film natočený podľa knižného bestselleru, ktorý aj vo filmovej podobe láme svetové rekordy v návštevnosti. Čo sme komu urobili? (23. 7.) je komédia osvedčenej francúzskej kvality, ktorá si aj s kontroverznou a aktuálnou témou multikulturalizmu poradí elegantne s inteligentným humorom. A na posledný júlový štvrtok sme pripravili v spolupráci s filmovým klubom Excalibur psychologickú drámu o komplikovanom vzťahu matky a dospievajúceho syna Mami! (30. 7.), ktorý mladý kanadský režisér dokázal vykresliť s bláznivým humorom a nadhľadom tak, že získal Cenu poroty na tohtoročnom MFF v Cannes.“ 
Srdečne pozývame stráviť letné večery v spoločnosti hviezd na plátne aj na oblohe!
Premietanie letného kina pokračuje na hvezdárni aj v auguste, ale určite pripravíme mimoriadne klubové premietania počas leta aj v átriu Domu tradičnej kultúry Gemera.
Pozorovanie nočnej oblohy a premietanie začína pri zotmení, teda v júli o 21.00 hodine na rožňavskej hvezdárni (Lesná 1, Rožňava).
Vstupné na hvezdáreň je 1 € alebo kultúrny poukaz.
Organizátori si vyhradzujú právo na zmenu programu.
Anežka Kleinová

Plagát hviezdnych štvrtkov

 

Čítať 1927 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!