×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/film/cineama
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/film/cineama
nedeľa, 17 október 2010 18:29

Putovná prehliadka krátkych filmov nazvaná Kraťasy príde aj do rožňavskej Čajovne večnej mladosti Doporučený

Napísal(a) gos-ka
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Dvanásteho augusta 2010 sa v Levoči začala putovná prehliadka krátkych filmov nazvaná Kraťasy. V približne dvojhodinovom programe diváci si pozrú filmy, ktoré si odniesli ocenenia z mnohých medzinárodných festivalov. Ide o diela tvorcov prevažne zo Slovenska a Česka, ale i z iných krajín strednej a východnej Európy. Dňa 23. októbra 2010 Kraťasy zavítajú aj do Rožňavy, kde o 19.00 hod. si ich môžu diváci pozrieť v Čajovni večnej mladosti. Kraťasy prinášajú zaujímavý mix hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. V Rožňave Kraťasy majú tento program:  

59 / 184 / 84,
Lukáš Kokeš, Česko, 2009, 24 min. Filmový inzerát
večne nešťastného človeka, ktorý žije s utkvelou predstavou, že sa niečo musí stať, stále čaká na chvíľu, kedy začne žiť, a ktorý svoju strohú existenciu samotára udržuje vierou, že mu osud konečne splní jeho ideálne požiadavky na ženu, odvodené z biologického práva na lásku. Produkcia: FAMU Praha.

Ja som Simon
, Tünde Molnár, Maďarsko, 2009, 12 min., animovaný film, české titulky. Simon chodieva behať s priateľmi, až pokým sa jeden z nich vážne nezraní…

Nokturno
, Marek Berger, Česko, 2009, 6 min., animovaný film, klasická animácia. Príbeh je inšpirovaný subkultúrou tzv. writerov, ktorí v noci vytvárajú nelegálne graffity, avšak realita je posunutá do fantazijnej, surrealistickej roviny, čím sa stáva metaforou o strete nespútanej umeleckej slobody s realitou pravidiel a nariadení. Produkcia: Filmová škola Zlín.

Arsy – Versy
, Miro Remo, Slovensko, 2009, 23 min. Slovenský dokumentárny film o amatérskom fotografovi a filmárovi a jeho matke. Ľuboš, ktorý celý život  pozoruje netopiere a jeho matka, obávajúca sa čo s ním bude keď jej nebude. Ľudia, ktorí ho "poznali", si mysleli, že je blázon, ale len dovtedy kým nevideli  tento film. Teraz sú z toho oni blázni!

Poslíček
, Dragomir Sholev, Bulharsko, 2008, 25 min., bulharský s anglickými titulkami. Príbeh o chlapcovi, ktorý žije striedavo u svojich rozvedených rodičov a nevie nájsť miesto pre svoj bicykel. Vymyslí si lož, že bude vylúčený zo školy. V prázdnej riaditeľni má šancu aspoň na chvíľu vidieťsvojich rodičov spolu.

Viliam
, Veronika Obertová, Slovensko, 2009, 7 min., animovaný film. Príbeh Viliama, ktorý žije svoj kreslený život v skutočnom svete. Z detskej zábavky vznikne problém, z problému sa stane riešenie. Žiadne riešenie však nie je dokonalé…

Na prianie divákov program ochotne predĺžia. Kraťasy by na svojej púti mali do konca roka obísť celé Slovensko. Sériu podujatí Kraťasy pripravujú filmový magazín CinemaView.sk a občianske združenie Publikum.sk s podporou internetového obchodu Gorila.sk a v spolupráci s lokálnymi partnermi. V našom prípade Gemerfilm s podporou Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

{jcomments on}
Čítať 2576 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!