utorok, 03 jún 2014 12:26

Putovná výstava „Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2013“ je už v Rožňave

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv gkpd 528 011 a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci s Klubom fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov pozývajú širokú verejnosť na prehliadku putovnej výstavy „Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2013“ v termíne do 2. júla 2014 do priestorov knižnice v Rožňave.
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave sa i tento rok podujala dať do povedomia širokej verejnosti knihy a materiály, ktoré boli vybraté odborníkmi ako najlepšie. Hlavným organizátorom súťaže a výstavy je Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu novinárov. Ide o prestížnu súťaž obrazových a obrazovo-textových a propagačných materiálov o Slovensku, slovenských krajoch, regiónoch, mestách, obciach. Organizátori oslovujú všetkých tvorcov a vydavateľov, mestské úrady, obecné úrady, úrady samosprávnych krajov, neziskové organizácie, firmy, školy, múzeá, vydavateľstvá, tlačiarne, reklamné agentúry i autorov diel, ktorí prostredníctvom tohoto súťažného a výstavného podujatia môžu propagovať svoj subjekt a svoje produkty.
„Boli sme sa

pozrieť v rámci voľnej vyučovacej hodiny na výstavu kalendárov, ktorá sa nám páčila,“ prezradila jedna zo študentiek strednej školy a pokračovala „a prišli sme sa pozrieť aj na výstavu kníh, ktorú knižnica v našom meste už niekoľko rokov má k nahliadnutiu pre nielen čitateľov knižnice, ale aj pre širokú verejnosť.“


rv gkpd 528 003 rv gkpd IMG 0041 rv gkpd IMG 0043 rv gkpd 528 011 Cieľom výstavy je prispieť k zvyšovaniu estetickej úrovne obrazových a obrazovo – textových kníh a iných propagačných materiálov o Slovensku a jeho územných častiach: krajoch, regiónoch, mestách a obciach, aby boli rovnocenné úrovni propagačných produktov vychádzajúcich v členských štátoch Európskej únie. Po vernisáži v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici putuje výstava po vybraných mestách SR, aby ich mohli obdivovať ľudia v rôznych kútoch našej republiky. V tomto roku v kategórii A4 Knihy o mestách – Monografické publikácie udelila odborná porota 1. miesto knihe Rožňavské cechy, ktorej autorkou je Mgr. Sylvia Holečková - pracovníčka Baníckeho múzea v Rožňave. Táto kniha je súčasťou spomínanej putovnej výstavy. 

Putovná výstava „Najkrajšie kalendáre Slovenska 2014“ je pre širokú verejnosť dostupná v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave na ul. Lipová č. 3 v termíne do 2. júla 2014 v rámci otváracích hodín knižnice. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1850 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!