×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/folklor/podkovicka
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/folklor/podkovicka
utorok, 18 október 2011 17:17

Revúca bude mestom festivalu detských folklórnych súborov Gemera-Malohontu Doporučený

Napísal(a) Jaroslava Jelchová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 21. októbra 2011 sa v Revúcej uskutoční festival detských folklórnych súborov Gemera - Malohontu pod názvom GEMERSKÁ PODKOVIČKA. Stretnú sa na ňom detské folklórne súbory Lieskovček a Hájik z Rimavskej Soboty, Zornička a Mladosť z Klenovca, Zrkadielko z Hnúšte, Čížiček z Tisovca, Lykovček z Revúcej a najmladší členovia Folklórneho súboru Rimavan z Rimavskej Soboty.  
V dopoludňajších hodinách sa predstavia na základných školách v Revúcej (ZŠ J. A. Komenského a ZŠ na Hviezdoslavovej ulici), kde v rámci tvorivých dielní, spolu s odbornými lektormi, oboznámia svojich rovesníkov s ľudovým tancom, spevom, odievaním, hudobnými nástrojmi


a zvykoslovím Gemera - Malohontu. Popoludní (o 16.30 hod.) je pre širšiu verejnosť pripravené spoločné vystúpenie v Dome kultúry v Revúcej. Program bude zostavený z choreografií a spevov, s ktorými sa kolektívy predstavili na posledných prehliadkach detského folklóru. Predstavia sa tiež viacerí sólisti speváci. Za všetkých spomeniem aspoň víťazku Slávika Slovenska Lenku Ilčíkovú (DFS Hájik) a víťazku Hronseckej lipovej ratolesti Petru Benediktyovú (DFS Lykovček). Najmladší členovia Folklórneho súboru Rimavan vystúpia s choreografiou "Veselé džiauke zo Sirku".
Od svojho vzniku (v roku 2009) sa Gemerská podkovička spája s menom Evky Skalskej, zakladajúcej členky a dlhoročnej vedúcej detského folklórneho súboru Lykovček, ktorá svojou činnosťou významne prispievala k folklórnemu životu na Gemeri - Malohonte a ktorej piate výročie úmrtia si pripomenú aj účastníci festivalu. Všetkých srdečne pozývam.  
Jaroslava Jelchová, GMOS
{gallery}kultura/folklor/podkovicka{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 2253 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!