×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/kniha/banas
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/kniha/banas
streda, 07 október 2015 13:47

Slovenčina včera a dnes

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv seminar ls 1a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Košický samosprávny kraj, Mesto Rožňava a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozývajú odbornú verejnosť z radov pedagógov, knihovníkov, pracovníkov médií a priaznivcov slovenského jazyka na seminár pod názvom „Slovenčina včera a dnes“ dňa 15. októbra 2015 do sály Radnice na námestí Baníkov v Rožňave. Podujatie sa bude konať s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. 
Vláda Slovenskej republiky pri príležitosti 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra prerokovala a schválila na svojom zasadnutí pred rokom - 15.októbra 2014 materiál, ktorým vyhlásila rok 2015 za Rok Ľudovíta Štúra. Aktivity v Roku Ľudovíta Štúra 2015 koordinuje Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky prostredníctvom koordinačného výboru vymenovaného ministrom kultúry.
Celý rok sa nesie v znamení aktivít venovaných Ľudovítovi Štúrovi ako poslancovi Uhorského snemu, politikovi, národovcovi, pedagógovi. My sme sa zamerali na jeho významný prínos pri kodifikácii slovenského jazyka. 
„V našich priestoroch sme mali už výstavu

o Ľudovítovi Štúrovi a v spolupráci so strednými školami sme uskutočnili aj prednášku k tomuto významnému jazykovedcovi“ hovorí riaditeľka knižnica Mgr. Iveta Kyselová. „Nakoľko v slovenskej komunikácii sa v poslednom období používajú nové slovné výrazy, skratky, nespisovné slová, v osobných rozhovoroch, korešpondencii, v médiách a vo verejných prejavoch, rozhodli sme sa usporiadať odborný seminár zameraný na túto tému. Prednášať budú odborníci z rôznych kútov Slovenska nielen o jazykovej kultúre, vyjadrovaní, ale v skratke aj o vývine slovenského jazyka od bernolákovčiny po súčasnosť. Možno sa dozvieme, ako budeme komunikovať v budúcnosti,“ dodala riaditeľka knižnice. 

Prijmite srdečné pozvanie na odborný seminár „Slovenčina včera a dnes“, ktorého organizátorom je Košický samosprávny kraj, Mesto Rožňava a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave. Záujemcovia sa môžu prihlásiť prostredníctvom prihlášky na web stránke knižnice. Seminár sa uskutoční s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky dňa 15. októbra 2015 v priestoroch Radnice v Rožňave. Tešíme sa na Vás!
Tatiana Bachňáková

PROGRAM SEMINÁRA SLOVENČINA VČERA A DNES

 

Čítať 2870 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!