×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/gkpd/dod
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/gkpd/dod
pondelok, 23 marec 2015 18:43

Tajomstvá za mikrofónom TA3 s Barbarou Túrosovou - priamy prenos s rožňavskými študentmi

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

turosova tretinka 1a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) - Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v rámci 16. ročníka celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc pripravila v stredu 25.3.2015 pre stredoškolskú mládež podujatie pod názvom „Tajomstvá za mikrofónom“ s Barbarou Túrosovou, moderátorkou televízie TA3. 
Každý človek má od detstva sny o svojom budúcom povolaní. Nie každý si vie predstaviť každodennú prácu napríklad v kancelárii, v prírode, ateliéri, či v triede plnej detí. Každé povolanie má však svoje čaro a svoju dôležitú úlohu v spoločnosti. Niekomu sa detské sny splnia hneď, iní sa snažia ísť za svojim cieľom aj dlhé roky.
Barbara Túrosová, ktorá bude v stredu našim hosťom v knižnici, vyštudovala žurnalistiku na UKF v Nitre. Na otázku, čo bolo po skončení školy, odpovedala „ V televízii TA3 som začala pracovať hneď po skončení vysokej školy. Od nástupu pôsobím ako redaktorka zahraničného spravodajstva a od roku 2012 aj ako moderátorka. Mám svoju reláciu 24 hodín vo svete, v ktorej každý deň rozoberám aktuálne a najdôležitejšie zahranično-politické témy.“

Táto mladá šarmantná Rožňavčanka príde medzi študentov, zatiaľ stredoškolákov, ktorí sa v blízkej budúcnosti budú rozhodovať o svojom budúcom povolaní. Počas svojej krátkej kariéry mala Barbara možnosť absolvovať mnoho zaujímavých zahraničných pracovných ciest po krajinách, ako napr. USA, Belgicko, Rumunsko, Ukrajina, Gruzínsko a urobiť tak desiatky rozhovorov s osobnosťami svetovej politiky. 
Či bolo toto povolanie jej snom, aká je práca pred televíznymi kamerami a aké má ďalšie plány Barbara Túrosová do budúcnosti, sa dozvedia, a určite ešte oveľa viac, stredoškoláci, ktorí sa zúčastnia tejto motivačnej besedy v stredu 25.3.2015 v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave v dopoludňajších hodinách pod názvom „Tajomstvá za mikrofónom“. Podujatie sa uskutoční v rámci celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc, ktorého spoločným mottom je Knižnice pre všetkých.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 3959 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:51

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!