pondelok, 14 december 2015 22:33

Počas tretej adventnej nedele usporiadali v Revúcej koncert speváckych zborov pod názvom Vianoce v kostole.

Napísal(a) MsKS Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

vianoce koncert 09a aMesto Revúca a Mestské kultúrne stredisko v spolupráci s Evanjelickou cirkvou a. v. v Revúcej usporiadali počas tretej adventnej nedele už tradičný koncert speváckych zborov pod názvom Vianoce v kostole. Po roku sa koncert presťahoval z Rímskokatolíckeho kostola sv. Vavrinca a úlohy hostiteľa sa ujala zborová farárka Mgr. Ing. Danica Hudecová v zastúpení zborovej poddozorkyne Jarmily Kilíkovej, ktorá predniesla úvodné slovo ako i záverečnú modlitbu.

Po príhovore primátorky nášho mesta MVDr. Evy Cireňovej otvoril koncert spevokol Nádej pri ECAV v Revúcej.

Po nich sa zaplnenému kostolu predstavili speváci zo spevokolu bratskej jednoty Baptistov a ako posledný, uzatvárajúc Vianoce v kostole, vystúpil spevácky zbor Quirin. Avizovaný spevokol pri Reformovanej cirkvi z Hucína sa napokon koncertu nezúčastnil pre technické problémy. Zaujímavosťou koncertu bolo aj uvedenie piesne „Vianoce“ revúckej lekárky Anny Jolšvaiovej v podaní SZ Quirin.

Koncert Vianoce v kostole je súčasťou Revúckych Vianoc a svojimi prevažne vianočnými piesňami ponúka divákom možnosť umelecky sa naladiť na nadchádzajúce sviatky.
Text: MsKS Revúca
Foto: Peter Poboček

[cincopa AEEAcKddh9Zj]

 

 

Čítať 3116 krát Naposledy zmenené pondelok, 14 december 2015 22:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!