pondelok, 21 december 2015 14:52

Milo Kráľ so skupinou skvelých muzikantov ponúkol divákom v Revúcej hodnotný koncert

Napísal(a) Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

milo kral band 06 aPočas štvrtej adventnej nedele 20. decembra 2015 sa v MsDK v Revúcej o 18:00 hod. uskutočnil koncert kapely založenej obľúbeným hercom, vynikajúcim muzikantom a skladateľom, autorom mnohých projektov a absolventom filmovej réžie Milom Kráľom. Televíznym divákom je dobre známy hlavne z účinkovania v seriáloch Búrlivé víno, Ordinácia v ružovej záhrade, Kolonáda, Doktorka Emma, Vdova, Nevinní... Divadelným divákom rezonuje toto meno ako záruka kvalitnej hudby a výborného hereckého výkonu, keďže divadlu sa venuje veľmi aktívne nielen ako herec, ale aj autor hudby, skladateľ.

Milo Kráľ dal dokopy skupinu skvelých muzikantov a ponúkol divákom výber skladieb, pôvodne použitých v mnohých divadelných predstaveniach, ktoré upravil do rockovej podoby. Autormi textov sú majstri slova ako Andrej Sládkovič, Ľubomír Feldek, Jožo Urban, či Dodo Gombár a Jakub Nvota. Okrem neho sa spevu zhostila aj populárna sympatická herečka a speváčka Barbora Švidraňová, známa nielen zo seriálových rolí v Búrlivom víne či v Paneláku, ale jej spevácky prejav zaujal aj v hudobnej show Hlas Česko Slovenska.

ROZHODOL SA NA ZÁKLADE ŽIADOSTÍ FANÚŠIKOV

Základná hudobná formácia MILO KRÁĽ BAND funguje v zložení: klávesové nástroje, spev, akustická gitara, saxofón, elektrická gitara, basová gitara, bicie nástroje – spolu 7 členov. Každé vystúpenie býva profesionálne pripravované a aj preto je zloženie vždy prispôsobované. Okrem základnej formácie funguje komorná varianta v zložení: klávesové nástroje, spev, džezová gitara – spolu 2 až 3 členovia, podľa priestoru.

Pre projekt MILO KRÁĽ BAND sa herec rozhodol na základe žiadostí fanúšikov a hudobníkov, ktorí sa na jednotlivých projektoch podieľali. Vo veľmi krátkom čase od začiatku existencie tejto formácie absolvovali spoločne niekoľko úspešných koncertov v Nitre, v Bratislave, v Martine, v Prešove, v Banskej Bystrici ... Už v počiatkoch ich pôsobenie ukázalo, že diváci reagujú na nastavený projekt veľmi dobre, dokážu jasne čítať hudobný štýl aj dramaturgiu.
Mgr. Martina Urbanová

Foto: P. Poboček

 

Čítať 4939 krát Naposledy zmenené pondelok, 21 december 2015 17:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!