piatok, 01 január 2016 00:05

Šťastný nový rok 2016 vám všetkým želá Maj Gemer

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

majgemer logoVeľmi vhodne som dostal prakticky na prelome rokov 2015 a 2016 fotografiu od Miloša Lenga z Rožňavského Bystrého ako poďakovanie za prekvapivý darček od stránky Maj Gemer. Prezentoval sa na nej ako kuchár pripravujúci „juchu“, oblečený s rovnakou zásterou akú v roku 2015 obdržalo viacero mojich spolupracovníkov,

ktorí sa najviac pričinili svojimi príspevkami o obohatenie stránky Maj Gemer. Aj preto som si ju vybral ako obrázok so šťastným krokom i želaním do roku 2016.

Až teraz sa priznávam, že som si takto chcel uctiť prácu väčšiny tých, ktorí sa na úkor svojho voľna snažili ostatným návštevníkom prispieť k sprostredkovaniu najnovších informácií zo svojho bydliska, či okolia prostredníctvom našej stránky. Pravdou je, že sa to týkalo ešte predchádzajúceho obdobia. Viacerí z nich však neudržali nasadené tempo a na ďalšie príspevky buď pozabudli, alebo z iných dôvodov sa už nedostali k písaniu, či fotografovaniu. Mrzí ma to veľmi, ale rozhodli sa tak dobrovoľne. Chcem však i naďalej aspoň takýmto spôsobom najvernejších povzbudzovať k písaniu rôznych článkov na našu web stránku.
Nebudem spomínať všetkých, ktorí príkladne spolupracovali so stránkou. Patrí im však moje srdečné poďakovanie. Nedá mi však nespomenúť, že na začiatku som mal inú predstavu o fungovaní stránky. Po 10 rokoch musím konštatovať, že začiatočný entuziazmus mnohých sa dosť zmrazil a väčšina sa dnes orientuje na iný spôsob poskytovania či sledovania informácií.
Ľutujem, že v uplynulom roku sa na stránke Maj Gemer prezentovalo málo starostov obcí horného, či stredného Gemera. O primátoroch ani nehovoriac. Z nich sa vlastným príspevkom prejavil iba nový primátor Dobšinej pán Ján Slovák. Príkladná je naša spolupráca s pedagogickým zborom na ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej, odkiaľ sa so zaujímavými príspevkami predstavujú nielen učitelia, ale priestor dostávajú už aj žiaci spomínanej školy. Snáď si to povšimnú aj iné školy, a to nielen základné. Zato členovia organizácií JDS horného i stredného hneď od začiatku vzniku berú si za svoje podeliť sa so svojimi úspechmi aj prostredníctvom stránky Maj Gemer. Príkladom idú poprední funkcionári okresných organizácií.
Verím, že viac priestoru zaberú aj iné spoločenské organizácie, kultúrne inštitúcie a folklórne súbory s profesionálnymi pracovníkmi, ako aj športové oddiely, čo by splnilo aj moje predsavzatia ukázať náš Gemer ako región, kde sa vždy niečo pozitívne deje a nezvyšuje sa len nezamestnanosť. Máme pre jeho zvýraznenie rôzne možnosti i prostriedky. Neuspokojme sa len s tým, že pomaly každá obec, škola, či firma má svoju stránku. Dajme o svojej činnosti vedieť i prostredníctvom takých stránok, ako je tá naša – Maj Gemer.
Na prahu nového roku vám všetkým chcem poďakovať za doterajšiu spoluprácu, ktorú si od vás tak vážim. Zaželajme si spoločne do nasledujúceho obdobia najmä pevné zdravie, šťastie a šľachetnosť odovzdať informácie zo svojho okolia tým, ktorí na ne nielen čakajú, ale sú za ich sprostredkovanie aj vďační.
Viacerí priaznivci stránky Maj Gemer sa mi odvďačili vianočnými či novoročnými pozdravmi a blahoželaniami. Zo všetkých, ktoré mi prišli a ešte stále prichádzajú vyberiem aspoň jeden. Veľmi si vážim môjho krajana pána Vojtecha Bradovku z Nadabuly, ktorý aj napriek svojmu vysokému veku mi poslal niekoľko riadkov s krásnymi myšlienkami. O. i. mi napísal:
„Teším sa z toho ako sa tebe darí redigovať MAJ GEMER. Dokonca pozorujem, že čím si starší, tým viacej sa zlepšuje jeho kvalita. Máš dobrých spolupracovníkov.
Prajem Tebe a Tvojim blízkym dobré zdravie a veľa úspechov v propagácii nášho Gemera v Novom roku.

Ondrej Doboš

 

Čítať 2865 krát Naposledy zmenené utorok, 05 január 2016 10:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!