pondelok, 09 máj 2016 16:42

Nerušte ma, čítam! Alebo: Tí, ktorí neveria na zázraky, ich nikdy neuvidia.

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Pod záštitou primátora mesta Rožňava Pavla Burdigu, a Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrneho zariadenia Košického samosprávneho kraja sa štvrtok 12.5.2016 v čase od 10:00 do 13:00 hod. uskutoční na Námestí baníkov v Rožňave pred malým pódiom hlasné čítanie rozprávkových kníh pre deti pod názvom „Nerušte ma, čítam“.

„Rozprávky zo zlatej knižnice. Aj tak by sme mohli nazvať rozprávky, ktoré nám čítali rodičia i starí rodičia“ hovorí PaedDr. Janka Mičudová vedúca Odboru školstva, kultúry, mládeže a športu a pokračuje „V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave počas celého roka pripravujú pracovníčky pre žiakov základných škôl množstvo rôznych podujatí na podporu čítania. Pri tomto podujatí Nerušte ma, čítam! zvolili zmenu prostredia a my ich v tom radi podporujeme. Veď počúvanie príbehov dáva deťom mnoho – nielen, že sa na základe príbehov učia hodnotám, situáciám, porozumieť svetu vonku, ale učia sa aj formulovať vety, zlepšujú si logické myslenie, obohacujú slovnú zásobu. A odvaha im nechýba. Veď, kto by z nás dospelých vystúpil na verejnom priestranstve do mikrofónu bez obáv?“ skonštatovala Janka Mičudová.
Z nedávneho prieskumu agentúry TNS Slovakia vyplynulo, že každému tretiemu dieťaťu vo veku dva až osem rokov rodičia vôbec nečítajú knihy alebo len príležitostne. V týchto dňoch prebieha medzinárodné testovanie štvrtákov základných škôl v 60 krajinách sveta vrátane Slovenska. U nás na Slovensku bude zapojených približne 5600 žiakov na 220 školách. Je to vek, keď už deti vedia dobre čítať a mali by tomu aj porozumieť.
Pozývame Vás štvrtok 12.5.2016 v čase od 10:00 do 13:00 hod. na Námestie baníkov v Rožňave, aby ste prišli podporiť podujatie pre deti i dospelých pod názvom
„Nerušte ma, čítam!“. Podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta a Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave. Slová, že čítanie je neodmysliteľnou súčasťou života detí i dospelých, sa stávajú čoraz viac aktuálnejšie. Pridajte sa preto k nám. Možno máte dobrú radu, ako dnešné deti presvedčiť, že nielen počítač, ale aj kniha je počas dňa veľmi dôležitá. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie prekladá na iný termín, ktorý včas oznámime.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 4225 krát Naposledy zmenené pondelok, 09 máj 2016 16:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!