streda, 08 jún 2016 13:12

Festival Janka Plichtu sa koná v Tisovci už dvadsiaty štvrtýkrát

Napísal(a) Kristína Lendvorská
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Rok 2016 je venovaný hudbe. Leto je čas dlhých teplých večerov, posedení a zábav. Gemersko-malohontské osvetové stredisko Rimavská Sobota a Mesto Tisovec Vám ponúka nápad, ako skombinovať tieto fakty, aj keď už máte o niečo (a možno aj oveľa) viac ako dvadsať.
Pozývame všetkých do dvora Daxnerovho domu v Tisovci, kde si môžete tento piatok podvečer príjemne oddýchnuť, ale aj zatancovať na regionálnej prehliadke dychových hudieb Gemera a Malohontu – Festivale Janka Plichtu.

To, že dychová hudba nie je len spomienkou na niekdajšie pochody, ale môže byť i moderná, nám dokážu dychovkári z Rimavskej Soboty, Hnúšte, Jelšavy, Tisovca a hosťom festivalu bude Dychová hudba Popradčanka z Popradu. Svojimi rytmickými zostavami program spestria Tisovské mažoretky a mažoretčatá.
Festival Janka Plichtu sa 10. júna 2016 koná v Tisovci už dvadsiaty štvrtýkrát. Je to ojedinelá prehliadka v našom regióne, na ktorej sa stretnú skúsení i mladí hudobníci a zahrajú nám skladby naozaj rôzneho žánru. Prehliadku z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.
Kristína Lendvorská

PLAGÁT FESTIVALU JANKA PLICHU 2016

 

Čítať 2713 krát Naposledy zmenené streda, 08 jún 2016 16:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!