streda, 05 október 2016 17:01

Revúca bude dejiskom festivalu detských folklórnych súborov Gemerská podkovička 2016

Napísal(a) Mgr. Kristína Lendvorská
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V Mestskom kultúrnom stredisku v Revúcej dňa 14. októbra 2016 017-ej hodine sa uskutoční festival detských folklórnych súborov Gemerská podkovička 2016. Hlavným organizátorom podujatia je Gemersko-malohontské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja.

Gemerská podkovička je celodenným podujatím, v rámci ktorého sa v dopoludňajších hodinách majú možnosť aj žiaci revúckych základných škôl zúčastniť folklórnych tvorivých dielní, od 17,00 hod. všetkým záujemcom v divadelnej sále Kultúrneho domu v Revúcej predvedú výsledky svojej činnosti detské folklórne súbory z celého regiónu.

Podujatie Gemerská podkovička, ktorého tradícia začala už v roku 2009, je venované spomienke na významnú postavu folklórneho života v regióne Gemer-Malohont, dlhoročnú vedúcu detského foklórneho súboru Lykovček, folkloristku Evu Skalskú.

Súčasťou projektu Gemerská podkovička je aj školenie pre vedúcich, choreografov a členov folklórnych kolektívov, pedagógov i záujemcov pre folklór, ktoré sa uskutoční koncom novembra.

Festival detských folklórnych súborov Gemerská podkovička i jeho sprievodné podujatia podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.
Mgr. Kristína Lendvorská

 

Čítať 1564 krát Naposledy zmenené streda, 05 október 2016 17:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!