streda, 10 máj 2017 12:47

Do Rožňavy zavíta Gustáv Murín, známy autor mafiánskych kníh

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) - Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozýva širokú verejnosť na stretnutie so slovenským spisovateľom Gustávom Murínom v utorok 30. mája 2017 o 17:00 hod. do priestorov knižnice na ul. Lipová č. 3.
Gustáv Murín, slovenský spisovateľ, dramatik, publicista, prírodovedec pochádza z Bratislavy. Po skončení gymnázia vyštudoval biológiu

na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského. Verejnosť ho vníma predovšetkým ako autora kníh literatúry faktu o slovenskej mafii.
Debutoval v roku 1989. Doteraz vydal vyše 40 kníh (z toho v češtine, vo francúzštine, v hindí, chorvátsky, bulharsky, srbsky, anglicky a maďarsky). Vydal tiež niekoľko E-kníh, audio-kníh a 2 knihy v Braillovom písme. Literárne prezentácie absolvoval nielen po Slovensku, ale aj v 29 krajinách Európy, Ázie a Ameriky.
„Téma o mafii ma zaujala ešte za komunizmu, keď sme nemohli tušiť, že bude aktuálna aj u nás,“ povedal Murín v rozhovore pre jednu webovú stránku a pokračoval: „A keď sa objavili prvé prípady po roku 1989, automaticky som si otvoril novú zložku a začal do nej zakladať náhodne získané podklady.“
Napriek tomu, že táto téma je stále aktuálna a autor v jednom období dostal aj takzvanú nálepku „mafiánsky spisovateľ“, dal si na určitý čas pokoj. „Má celú škálu tém, ktoré ho zaujímajú,“ rozhovorila sa p. Eleková, pracovníčka knižnice v Rožňave a pokračovala: „V našich policiach sa nachádza množstvo kníh Gustáva Murína a to nielen v náučnej literatúre, ale aj v beletrii. Sú napríklad z oblasti zdravého životného štýlu, biológie, partnerských vzťahov, ale aj spoločenské poviedky, cestopisné poviedky, či humorné príbehy.“ 
V roku 2016 pri príležitosti 30. výročia černobyľskej havárie prišiel opäť s novou témou. Tentoraz to bol román o neviditeľnej smrti, veľkých peniazoch a láske s názvom V tieni Černobyľa. V knihe kombinuje dramatický dej s ešte dramatickejšími faktami, kde sa snaží odhaliť slovenskej verejnosti doteraz neznáme fakty. Tie odhaľujú hrdinovia knihy ako tajničku detektívky, kde ide naozaj o ľudské životy.
Pozývame Vás v utorok 30. mája 2017 o 17:00 hod do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 na stretnutie a autogramiádu so slovenským spisovateľom Gustávom Murínom, autorom kníh rôzneho žánru. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1413 krát Naposledy zmenené streda, 10 máj 2017 20:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!