utorok, 06 jún 2017 21:21

Divadelné predpoludnie u Zocháčov o Cenu Ivana Branislava Zocha

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nemecký herec Alexander Granach kedysi povedal: “Najlepšie divadlo je také, kde divák chce vstať a hrať spolu s hercami.” Táto krásna myšlienka sa niesla vo štvrtok 1. júna 2017 celou našou školou a do bodky sa naplnila. Konal sa 13. ročník Detskej divadelnej hry ZŠ Ivana Branislava Zocha v Revúcej, ktorým jej žiaci, učitelia i hostia spoločne oslávili Medzinárodný deň detí. Na našom novom javisku, za ktoré vďačíme Prvej stavebnej sporiteľni, a. s., sa nám predstavilo osem úžasných divadelných súborov a naši žiaci

stvárnili množstvo rôznych divadelných postáv od čertov, kráľov, zvieratiek či princezien po lúpežníkov, pracovníkov čistiarne či celkom obyčajných školákov.
Ako prví sa predstavili žiaci I. oddelenia Školského klubu detí, ktorí pracujú v divadelnom súbore Dráčik pod vedením pani vychovávateľky Ľubice Hanuštiakovej. Zahrali nám rozprávočku Zvieratká a lúpežníci.
Naši Loptoši, žiaci 6. ročníka, nám zahrali divadelnú hru Únos starkých, ktorú režírovali pani učiteľky Zuzana Kunštárová a Andrea Tokárová.
Žiaci III. B triedy pracujú v divadelnom súbore Lišiaci pod vedením pani učiteľky Ľubice Garlathyovej. Nacvičili si divadelné predstavenie Zlatá priadka.
Pani učiteľka Martina Pirochová je triednou učiteľkou piatakov. V jej réžii vznikla divadelná hra O dvanástich mesiačikoch, ktorou sa predstavili žiaci V. A triedy. Hovoria si Partička.

Žiaci VII. A triedy, ktorí pracujú v divadelnom súbore Šibali pod vedením pani učiteľky Zuzany Kováčovej sa predstavili rozprávkou Soľ nad zlato, ktorú poňali inak, modernejšie.
Divadelnú hru Duša za dve duše nám zahrali Tretiaci, konkrétne žiaci III. A triedy pod vedením pani učiteľky Jaroslavy Koňuchovej a Heleny Peniakovej.
Čučoriedky alias 8 s. r.o. je názov súboru, ktorý pracuje pod vedením pani učiteľky Ivety Špaldovej a Evy Vidovej. Tvoria ho žiaci 8. ročníka. Zahrali nám scénku Retro Slovák.
Ako poslední sa nám predstavili naši deviataci, žiaci IX. B triedy, ktorí si hovoria Nezbedníci. Scénkou IX. B v kocke, ktorú režírovala pani učiteľka Ľubica Senková nám predviedli, ako si nažívajú v našej škole.

Veľmi milým oživením celého predpoludnia bolo pasovanie prvákov za právoplatných členov našej školy. Predviedli nám kúsok z toho, čo sa za prvý rok v škole naučili. A boli skutočne úžasní, za čo patrí veľká vďaka aj ich pani učiteľkám i rodičom.

Keďže v našej škole tie najlepšie herecké výkony oceňujeme Cenou Ivana Branislava Zocha, hodnotili ich dve poroty, odborná a žiacka.
Odbornú porotu tvorili:
pani Tatiana Kršková - poslankyňa MZ a predsedníčka Komisie školstva a kultúry pri MZ v Revúcej, majiteľka kníhkupectva KnihArt, predsedníčka našej poroty,
Ing. Diana Lamperová – riaditeľka Múzea Prvého slovenského gymnázia v Revúcej a mamička nášho prváka,
p. uč. Mgr. Alica Kočišová,
Bc. Janette Húsenicová, mamička nášho žiaka a naša kolegyňa.

Žiacku porotu tvorili: Miriam Hudáková zo VII. A triedy, Tímea Petrovičová a Allan Nemček z IX. A triedy.

Poroty rozhodli a Cenu Ivana Branislava Zocha, teda sošku Oskara za herecký výkon udelili:

  •  Kristíne Tkáčikovej za stvárnenie postavy oslíka v divadelnej hre Zvieratká a lúpežníci,
  •  Janke Rusnákovej za stvárnenie postavy Aničky v divadelnej hre Únos starkých,
  •  Jakubovi Balkovi za stvárnenie postavy hlavného čerta v divadelnej hre Duša za dve duše,
  •  Vladimíre Kuchárikovej za stvárnenie postavy pracovníčky čistiarne v scénke Retro Slovák,
  •  Pavlovi Antalovi za stvárnenie postavy Paliho v scénke IX. B v kocke.

Sošku Oskara za skvelý herecký výkon získali aj divadelné súbory:

  • Lišiaci za divadelnú hru Zlatá priadka,
  • Partička za divadelnú hru O dvanástich mesiačikoch,
  • Šibali za divadelnú hru Soľ nad zlato,
  • Tretiaci za divadelnú hru Duša za dve duše,
  • Čučoriedky alias 8 s.r.o. za scénku Retro Slovák.

Ocenenia si naši najlepší herci a režiséri prevzali z rúk predsedníčky poroty pani Tatiany Krškovej a riaditeľky Základnej školy Ivana Branislava Zocha Mgr. Kataríny Krištofovej.
Oceneným hercom srdečne blahoželáme k úspechu a prajeme im, aby mali možnosť stvárniť ešte mnoho zaujímavých postáv na doskách, ktoré znamenajú svet a všetkým, ktorí sa podieľali na úspešnom 13. ročníku Detskej divadelnej hry ďakujeme za skvelé kultúrne podujatie.

Mgr. Zuzana Kováčová

 

 

 

Čítať 1981 krát Naposledy zmenené nedeľa, 11 jún 2017 10:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!