pondelok, 11 december 2017 22:51

V Evanjelickom kostole v Rochovciach sa uskutočnil šestnásty ročník programu Vianočné pastorále

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sobotu 9.12.2017 v Evanjelickom kostole v Rochovciach sa uskutočnil už 16. ročník vianočného programu Vianočné pastorále, v ktorom sa na Štítnickej doline pravidelne striedajú obce a cirkevné zbory ECAV a preberajú štafetu pre organizovanie tohto programu. Tohtoročné boli výborné, znova príjemní ľudia, bratia a sestry v Pánovi, ktorí si pripravili piesne a skladby, ktorými spievali na slávu a chválu mena Pánovho. Tento rok si moderátorka programu Nikoleta Tomesová pozvala aj hosťa Ing. Ivana Nemčoka, s ktorým zaspievali dve skladby, ktoré dali bodku za celým programom.

Po ukončení boli všetci pozvaní na bohaté občerstvenie, za ktoré ďakujeme organizátorovi, a to Obci Rochovce, osobne Ing. Stanislavovi Levrincovi, starostovi obce s manželkou, a poslancom Obecného zastupiteľstva v Rochovciach, občanom obce, ktorí sa podieľali na príprave pohostenia. Spoločne sme si zaspievali a v družnej debate porozprávali a spomínali na krásne aj sviatočné chvíle, a tešili sa na obdobie Vianoc, ktoré nás čakajú. Ďakujeme. Tešíme sa už teraz na budúcoročné Vianočné pastorále.

Poznámka MG: Podľa portálu obce Rochovce v programe vystúpilo 7 spevokolov z miestnej obce, ako aj okolitých obcí. Priestory kostola rozozvučali spevácke hlasy týchto spevokolov:  Spevokol Rochovce - Šťastné a veselé Vianoce a Chváľte pána; CZ Slavošovce (ECAV) - Slávne, predivné a Do tmy na svet; ZPOZ Slavošovce - Počúvajte kresťania a Šťastné a veselé; Radostná zvesť - Duša chváľ a Imanuel; Spevokol Ochtiná - Plesajte kresťania a Keď jasná hviezdička; FSK Lehoťanka - Koleda a Vynšla hviazda; SZ ECAV Štítnik - Vianočné zvony a Tíško pejte. Každý účinkujúci spevokol a obce, z ktorých spevokol vystupoval, dostali na spoločnom posedení v kultúrnom dome ďakovný list. Obec Rochovce darovala každému účinkujúcemu i hosťom na pamiatku kalendár obce Rochovce 2018. Spoluorganizátormi podujatia boli: Obec Rochovce, Mikroregión Štítnická dolina, Cirkevný zbor ECAV Rochovce a Gemerské osvetové stredisko v Rožňave.

 Text a foto: Mgr. Michal Terrai

VIDEO: Vianočné pastorále v Rochovciach - Ing. Stanislav Levrinc

 

Čítať 1716 krát Naposledy zmenené piatok, 15 december 2017 12:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!