Vytlačiť túto stránku
streda, 07 marec 2018 11:26

Týždňom slovenských knižníc štartujeme mesiac, ktorý je už tradične zameraný na knihu a čítanie Doporučený

Napísal(a) T. Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravuje v rámci Týždňa slovenských knižníc pre širokú verejnosť v piatok 9.3.2018 o 17:00 hod. podujatie pod názvom Kniha – moje zrkadlo. Týždňom slovenských knižníc štartujeme mesiac, ktorý je už tradične zameraný na knihu a čítanie. V tomto roku sa koná 5. – 11. marca 2018 pod spoločným mottom: Knižnice pre všetkých. Týždeň slovenských knižníc tradične nemení svoj základný cieľ: pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí.

V súčasnosti knižnice na Slovensku nadväzujú na svoje historicky overené miesto v spoločnosti. Sú modernými inštitúciami, ktoré v dostatočnej šírke dokážu poukázať na svoj aktívny podiel na spoločenskom rozvoji obce, mesta, regiónu i kraja. Sú to práve knižnice, ktoré okrem základných služieb ponúkajú stretnutia so spisovateľmi, prekladateľmi, ilustrátormi, zážitkové čítania, autorské čítania, rôzne formy diskusií a besied o literatúre, ale aj nové formy práce s knihou. 

2018 03 09 Kniha moje zkradlo„Na prvom stretnutí tohto druhu si budeme čítať z útlej knižky pod názvom "Kniha o pastierovi" od Joann Davisovej,“ rozhovorila sa pracovníčka knižnice Tímea Bagačková Zollerová, ktorá toto podujatie pripravuje. „Pôjde o starší text, no napriek tomu sú v knihe myšlienky veľmi aktuálne, veď pravda a životné hodnoty zostávajú vždy rovnaké. Aktivity, ktoré budú spojené s touto knihou, ponúkajú účastníkom možnosť zamyslieť sa nad svojimi hodnotami a životom, zároveň sú psychohygienou a uvoľnením po náročnom piatkovom dni a príjemným štartom na víkend.“

Biblioterapia je forma terapie, pri ktorej sa využíva čítanie textu a práca s ním. Na takomto stretnutí sa využívajú rôzne aktivity. Je to nielen terapia, ale v prvom rade zábava, uvoľnenie negatívnej energie a možnosť stretnúť nových ľudí alebo sa lepšie zoznámiť so svojimi známymi.

Prijmite naše pozvanie do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 v piatok 9. marca 2018 o 17:00 hod. na podujatie „Kniha – moje zrkadlo“, kde sa prostredníctvom príbehu z útlej knižky „Kniha o pastierovi“ od autorky Joann Davisovej budeme snažiť o vytvorenie príjemnej priateľskej atmosféry a spoločne sa zamyslíme nad životnými hodnotami v dnešnom uponáhľanom svete. Vstup je voľný.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1388 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 marec 2018 13:56