utorok, 05 jún 2018 17:38

Medzinárodný festival lokálnych televízií Zlatý žobrák opäť aj v Rožňave Doporučený

Napísal(a) Anežka Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Filmy z produkcie lokálnych televízií sa predstavia od 6. do 9. júna 2018 na 24. ročníku jediného festivalu svojho druhu v Európe. Aj tento rok sa stanú Košice dejiskom známeho festivalu Zlatý žobrák. Košičania si budú môcť vychutnať v rámci súťažnej prehliadky 50 filmov, ktoré vybrala medzinárodná odborná porota spomedzi 200 prihlásených z rôznych krajín, najvzdialenejšími sú Čína a India. Súťaží sa v troch sekciách, cenu si prevezmú víťazi v sekcii lokálna televízia, produkčná spoločnosť a mladý autor. Súčasťou festivalu sú aj panelové diskusie, v ktorých sa bude diskutovať o témach, ktoré hýbu Európou aj workshopy pre filmárov. Medzinárodný festival Zlatý žobrák je lokálny – premietania filmov budú aj v regiónoch.

Vo štvrtok 7. júna ponúkne festival víťazné snímky z minulých ročníkov aj divákom v Michalovciach a v Rožňave v kine Apollo v Gemerskom osvetovom stredisku a 8. júna v Spišskej Novej Vsi. Regionálne projekcie prebiehajú v spolupráci so samosprávou a lokálnymi televíziami.  

Maďarský večer v kine Apollo

apollo small DTKG Logotyp 1V Rožňave v predpoludňajších hodinách ponúkajú organizátori premietanie kolekcie víťazných filmov pre deti a mládež rožňavských škôl. Termíny a kapacita sály sú už teraz plne obsadené. O 19-tej hodine bude kino Apollo, v rámci svojho pravidelného štvrtkového programu, premietať kolekciu troch kratších filmov z produkcie Lajosa Tótha v pôvodnom znení s anglickými titulkami v rámci maďarského večera. Filmy úspešne súťažili v minulom ročníku v sekcii mladý autor.

Partnerom festivalu je Košický samosprávny kraj a záštitu nad ním prevzal jeho predseda Rastislav Trnka. Tento festival považuje za značku a platformu pre odvetvie filmovej tvorby, ktorá je súčasťou kreatívneho priemyslu.

Podrobný program festivalu v Košiciach: www.festival.sk
Anežka Kleinová

 

ZLATÝ ŽOBRÁK v kine APOLLO

 

Čítať 1497 krát Naposledy zmenené utorok, 05 jún 2018 18:19

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!